Skip to main content
Flatex is een boete opgelegd door Bafin, de Duitse financiële waakhond. Flatex is het moederbedrijf van online broker DEGIRO, dat in Nederland één van de marktleiders is als het gaat om online brokers. Flatex heeft de boete opgelegd gekregen door het te kort schieten in het controleren en bestrijden van witwassen. In Nederland moeten dergelijke banken zich ook houden aan de WWFT. Dit is de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van terrorisme.

In december werd vastgesteld dat Flatex, dat ook actief was als online broker in Nederland, te kort schoot in de bestrijding van het witwassen van geld. Nu is er besloten door Bafin om het bedrijf een boete op te leggen van ruim 1 miljoen euro.

Naast het niet nakomen van de eerder genoemde regelementen, schoot het bedrijf ook te kort als het gaat om de financiële buffer die dergelijke online banken moeten aanhouden. Op basis van deze bevindingen heeft het bedrijf besloten de kapitaalbuffer met 50 miljoen euro uit eigen middelen te verhogen. Hierdoor zou er weer voldoende buffer zijn om financiële klappen op te kunnen vangen zonder dat het kapitaal van investeerders in gevaar komt.

Overigens is Flatex in Nederland ook ooit beboet door de Nederlandse Financiële waakhond. Ook toen had het interne processen niet op orde waardoor opvallende transacties te laat of niet gemeld werden. Des tijds (2021) werd er een boete van 2 miljoen euro opgelegd,

Flatex is een online broker die handelsdiensten aanbiedt aan particuliere en institutionele klanten. Het bedrijf is opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland. Flatex biedt toegang tot verschillende handelsmarkten, waaronder aandelen, opties, futures en valuta’s, via een gebruiksvriendelijk platform. Klanten kunnen handelen via desktop, mobiele apparaten of via een API. Flatex is bekend om zijn lage tarieven en commissies, waardoor het een populaire keuze is voor actieve handelaren. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste online brokers in Europa en heeft ook vestigingen in Oostenrijk, Nederland, Spanje en Frankrijk.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply