Skip to main content
Volgens een studie van de Europese Centrale Bank is 10% van de huishoudens in de Eurozone actief met het beleggen in cryptovaluta. Dit zijn vaak niet hele grote beleggingen, het gaat vaak om beleggingen van €5000 en minder. Nederland zit overigens boven deze 10%, 14% van de Nederlandse huishoudens investeert namelijk in munten als Bitcoin, Ethereum en Doge.

Vooral mannen met een hogere opleiding zijn de personen die in crypto investeren. Ongeveer 37% van de respondenten gaf aan cryptovaluta te hebben met een waarde tot 999 euro, terwijl 29 procent tussen de 1.000 euro en 4.999 euro had en 13 procent tussen de 5.000 euro en 9.999 euro had. Logischerwijs heeft de hoogste inkomensklasse het grootste aandeel aan crypto. Verassend genoeg lijkt de onderklasse meer in crypto te investeren dan dat de middenklasse doet.

10% is volgens onderzoek het gemiddelde in de Eurozone, zoals eerder gezegd is Nederland met 14% één van de landen waar het meest wordt geïnvesteerd in crypto. Frankrijk is dan weer een land waar het gemiddelde wat lager ligt. In Frankrijk is zo´n 6% van de huishoudens aan het investeren in Bitcoin en andere crypto munten.

De ECB is overigens geen fan van investeren in crypto. Het pleit dan ook voor strengere maatregelen omtrent investeren in Bitcoin en andere digitale munten. De bank beargumenteerd namelijk dat investeren in deze activaklassen veel financiële risico´s met zich meebrengt omdat de prijzen en koersen zeer volatiel zijn. De toezichthouder riep dan ook de EU-autoriteiten op om dringend nieuwe regels voor crypto-activa in 27 lidstaten goed te keuren.

Of er daadwerkelijke aangescherpte regelgeving komt is vooralsnog afwachten.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply