Skip to main content
Beleggers in aandelen weten van alles over het bedrijf waar ze in investeren of de koers van dat aandeel. Maar weten ze ook wat de CEO van dat bedrijf precies verdient? Vaak hebben CEO’s de stempel dat ze belachelijk veel verdienen, maar is dat ook zo? De salarissen van CEO’s van de top 100 Canadese bedrijven zijn bekend gemaakt. De resultaten zijn soms schrikbarend..

De Canadian Centre for Policy Alternatives heeft naar buiten gebracht wat de eind verantwoordelijken van een beursgenoteerd bedrijf in Canada nou precies verdienen. De top 100 Canadese bedrijven op de aandelenbeurzen zijn onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat de laatste 10 jaar de CEO’s steeds meer zijn verdienen. Zo verdient de ‘slechtst’ betaalde Chief Executive Officer van de top 100 bijna 7 miljoen dollar per jaar en ligt het gemiddelde op ruim 14 miljoen dollar per jaar (in 2021).

De nummer 1 van best verdienende CEO’s spant de kroon en verdient maar liefst 20x zoveel als de minst verdienende CEO. Philip Fayer, Chairman en CEO van Nuvei verdient in totaal namelijk ruim 140 miljoen dollar. Waarvan het grootste gedeelte wordt uitbetaald in aandelen van Nuvei.

Nuvei is een wereldwijd betalingsbedrijf dat betalingsverwerkingsoplossingen biedt aan bedrijven van elke omvang en in elke sector. Het bedrijf biedt een breed scala aan betalingsdiensten, waaronder kaartverwerking, alternatieve betalingen, point-of-sale (POS) en e-commerce. Nuvei streeft ernaar om veilige, betrouwbare en innovatieve betalingsoplossingen te bieden aan bedrijven over de hele wereld. Handelen in aandelen van Nuvei kan bij online brokers als eToro.

Deze 140 miljoen dollar is een groot verschil met de nummer 2 op de lijst. Patrick Dovigi, President en CEO van GFL Environmental Inc. Verdient namelijk ruim 43 miljoen dollar per jaar, wat natuurlijk een schijntje is vergeleken met de CEO van Nuvei. Ook bij Dovigi bestaat het grootste gedeelte van zijn ‘salaris’ uit ‘Option Based Rewards’.

Option based rewards zijn beloningsprogramma’s waarbij werknemers opties krijgen om aandelen van hun bedrijf te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Als de waarde van de aandelen stijgt, kunnen werknemers deze aandelen tegen een gunstige prijs aankopen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply