Skip to main content
De aandelen van Europese banken hebben een flinke klap gehad door het omvallen van 4 banken. Hierdoor zakken de aandelenkoersen van tal van commerciële banken in Europa. Dit kan pijnlijke gevolgen hebben van investeerders in aandelen van banken zoals Credit Suisse. Echter biedt het ook mogelijkheden omdat banken hierdoor wellicht te laag gewaardeerd worden. Via online brokers kun je nu dus misschien tegen een ‘’kortingsprijs’’ aandelen van banken kopen.

De rust lijkt een klein beetje teruggekeerd in de bancaire wereld, hierdoor zie je de aandelenkoersen van banken meteen weer redelijk herstellen. Zo is de koers van Credit Suisse (CSGN) vandaag alweer met ruim vijf procent gestegen nu de bank gered lijkt te zijn van een ondergang. Het Zwitserse UBS Bank heeft namelijk het 150-jaar oude bedrijf overgenomen. De aandelenkoers van dat bedrijf staat nu weer in de lift. Ondanks dat staat de koers van een aandeel in UBS nog steeds bijna 2 euro lager dan begin deze maand.

Ook in Nederland lijkt er herstel plaats te vinden. Zo bereikte de koers van ABN Amro Bank op 15 maart een diepte punt met 14 euro per aandeel. Inmiddels is een aandeel van ABN bijna 15 euro waard, dit is echter nog steeds fors minder dan het begin van deze maand. Toen koste een aandeel in ABN nog meer dan 16.50 euro. Ook de aandelenkoers van Rabobank heeft wat klappen te verwerken gehad. Begin maart bewoog de koers van Rabobank nog rond de 98 euro, inmiddels is dat gezakt naar een diepte punt van 93 euro.

Er zijn dus kansen voor beleggers die denken dat de koersen van banken te veel gedaald zijn, waardoor de banken op het moment ondergewaardeerd zijn. Er blijft echter veel onduidelijk hoe sterk de banken staan en of er mogelijkheden zijn dat er meer banken in Europa om gaan vallen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply