Skip to main content
Investeerders en beleggers in de aandelenmarkt of andere gerelateerde financiële markten hechten altijd een hoop waarde aan wat de centrale banken doen. Vooral in economische zware tijden kijken de beleggers heel nauw naar wat de centrale banken doen. Voor de Amerikaanse aandelenmarkt is het van groot belang wat de Federal Reserve doet en in Europa kijkt ment naar wat de Europese Centrale Bank met de rente gaat doen.

Naar aanleiding van de nieuwe rentestanden die bekend gemaakt gaan worden zien de aandelenmarkten rode cijfers. Zo zakte de Stoxx Europe 600 met een half procent in afwachting van de aankomende rente stand. Dit had ook mede te maken met tegenvallende economische cijfers in Duitsland en Spanje.

Ook aan de andere kant van de Atlantische oceaan was het geen rozengeur en maneschijn. De Blue Chip S&P 500 zakte maar liefst met 0.9% en ook de Nasdaq 100 noteerde een verliest van 1.2%.

Ook de aandelenmarkt zal belangstellend de aankondigingen volgen. De aandelen hebben vooralsnog een goed jaar door de dalende energieprijzen in Europa en de beëindiging van de COVID-lockdowns in China. Waardoor de productie weer opgang kan komen en er gespeculeerd wordt dat daardoor goedkoper geproduceerd kan worden in China.

Volgende week zal blijken welke rentebesluiten de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank nemen. Met alle inflatie van de afgelopen maanden zullen investeerders en beleggers op zoek zijn naar prijsstabiliteit. Naar verwachting zal de rente verhoogd worden, hiermee zullen de rente standen het hoogste punt bereiken sinds de jaren 2007 en 2008. Met een inflatie die langzamerhand het hoogte punt bereikt heeft hopen investeerders dat deze (verwachtte) aankomende verhoging de laatste verhoging zal zijn.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply