Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Asset

Wat is een Asset? 

Wat is een asset?

Als je praat over assets bij beleggen, dan gaat het om je vermogen. Als je wilt beginnen met beleggen kan je ervoor kiezen om je vermogen te laten beheren door een vermogensbeheerder. Deze optie is handig wanneer je bijvoorbeeld weinig kennis hebt over beleggen, of wanneer je er te weinig tijd voor hebt. Een vermogensbeheerder kan een persoon zijn, waarmee je dan persoonlijk contact kunt hebben. Je hebt ook de optie om een online vermogensbeheerder te kiezen, deze is dan volledig geautomatiseerd. Je maakt met je vermogensbeheerder afspraken over wat je doel is. Deze beheerder kan je dan helpen met het bereiken van je belegginsdoel. Samen bespreek je goed welke risico’s je wel en niet wilt nemen, maar ook welke risico’s je wel en niet kunt nemen. Daarnaast maak je nog afspraken over de kosten van het beheren van je vermogen.

Wel of geen garantie op rendement met vermogensbeheerder?

Een vermogensbeheerder geeft je helaas geen garantie op het behalen van een positief rendement. Hij weet namelijk nooit zeker hoe de beurs zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen. Het is daarom ook niet mogelijk om rechten te ontlenen aan de verwachtingen van een beheerder. Je vermogensbeheerder zal jouw geld beleggen volgens de afspraken die jullie samen gemaakt hebben. Het kan wel zo zijn dat je vermogensbeheerder buiten de afspraken die je met hem gemaakt hebt belegt en jij hierdoor financiële schade oploopt. Als dit het geval is, dan is er een mogelijkheid dat je met succes een klacht kan indienen. Is dit niet het geval en heb je toch financiële schade opgelopen, dan kan je de vermogensbeheerder niks verwijten.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.