Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Blockchain?

Wat is Blockchain? 

Wat is Blockchain?

Blockchain is een technologie die gebruikt wordt om informatie op te slaan en te versturen in een gedecentraliseerde manier. Het is een soort digitale grootboek waarin transacties worden opgeslagen in blokken die zijn gekoppeld aan elkaar, vandaar de naam “blockchain”. Elk blok bevat informatie over eerdere transacties en een unieke code genaamd een “hash” die de integriteit van de informatie in het blok beschermt. Dit maakt blockchain veilig en onveranderlijk. Blockchain wordt vaak geassocieerd met cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar het kan ook worden gebruikt voor andere toepassingen zoals smartcontracts, supply chain management en stemmingssystemen.

Waar wordt blockchain voor gebruikt?

Blockchain wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder: Cryptovaluta, smartcontracts, supply chain management, identiteitsverificatie, stemmingssystemen, financiële dienstverlening zoals het uitlenen van geld. Dit is slechts een kleine selectie van de vele toepassingen die er zijn, blockchain technologie wordt nog steeds veel onderzocht en ontwikkeld voor nieuwe toepassingen.

Toekomst van Blockchain

De toekomst van blockchain is onzeker, maar er wordt verwacht dat de technologie zich zal blijven ontwikkelen en steeds meer toepassingen zal vinden. Er zijn verschillende factoren die de groei en adoptie van blockchain zullen beïnvloeden, waaronder de wetgeving, de technologische ontwikkeling en de acceptatie door de maatschappij.
Sommige experts verwachten dat blockchain in de toekomst een grotere rol zal spelen in de financiering van bedrijven, waarbij bedrijven hun aandelen gaan verkopen via Initial Coin Offerings (ICO’s) in plaats van via traditionele beursgangen.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.