Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Daytraden

Wat is Daytraden? 

Wat is daytraden?

Daytraden is het kopen en verkopen van financiële instrumenten bij een online broker. Op dag basis handelen in deze financiële instrumenten. Je opent een positie en sluit deze op dezelfde dag weer. Er is natuurlijk ook een mogelijkheid om meerdere waarden per dag te kopen en te verkopen. Het gaat er bij daytraden om dat je wilt profiteren van kleine koersbewegingen. Het is de bedoeling met daytrading dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van prijsfluctuaties.

Hoe kan je daytraden?

Als daytrader plaats je binnen dezelfde sessie of handelsdag koop- en verkoop posities op de financiële markten. Om te beginnen met daytraden is het belangrijk dat er goed en genoeg onderzoek gedaan wordt. Zoek een day tradingsstrategie uit, onderzoek welke markten er beschikbaar zijn, open een live rekening of begin met een demo rekening om te oefenen.

Waarom daytraden?

Met daytraden gaat het vaak om de snelle resultaten die je krijgt. Je koopt aandelen die je na een korte tijd dan ook weer verkoopt. Hierdoor zie je gelijk het resultaat van je handel. Je weet hierdoor snel of je winst gepakt hebt en kunt uit cashen of niet.

Kan daytraden winstgevend zijn?

Ja het kan zomaar zo zijn dat je met daytraden veel winst behaalt, het is echter niet veel voorkomend. Het grootste aantal beleggers verliest namelijk geld.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.