Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is de MACD indicator?

Wat is de MACD indicator? 

Wat is de MACD indicator?

De The Moving Average Convergence/Divergence indicator is een momentum oscillator die vooral gebruikt wordt om trends te traden. Hoewel het een oscillator is, wordt hij niet typisch gebruikt om overgekochte condities te identificeren. Hij verschijnt op de grafiek als twee lijnen die oscilleren zonder grenzen. Het kruisen van de twee lijnen geeft handelssignalen vergelijkbaar met een twee moving average systeem.

Wat kan ik met een MACD indicator?

De MACD indicator een zeer nuttig instrument dat traders kan helpen zich ervan te verzekeren dat de korte termijn richting in hun voordeel werkt.

Hoe werkt een MACD indicator?

  • MACD boven nul is bullish, terwijl MACD onder nul bearish is.
  • Indien de MACD stijgt van onder nul wordt het beschouwd als bullish.
  • Wanneer de MACD van boven nul daalt, wordt dit als bearish beschouwd.
  • Wanneer de MACD lijn van onder naar boven de signaallijn kruist, wordt de indicator als bullish beschouwd. Hoe verder onder de nullijn, hoe sterker het signaal.

Tijdens trading ranges zal de MACD heen en weer zwiepen, waarbij de snelle lijn heen en weer kruist over de signaallijn. Gebruikers van de MACD vermijden over het algemeen handel in deze situatie of sluiten posities om de volatiliteit binnen de portefeuille te verminderen. Divergentie tussen de MACD en de prijsactie is een sterker signaal wanneer het de crossover signalen bevestigt.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.