Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is een Broker?

Wat is een Broker? 

Wat is een Broker?

Een broker is een persoon of onderneming die optreedt als tussenpersoon tussen een belegger en een effectenbeurs. Omdat aandelenbeurzen alleen orders aanvaarden van particulieren of ondernemingen die lid zijn van die beurs, hebben individuele handelaren en beleggers de diensten van beursleden nodig. Brokers verlenen die dienst en worden op verschillende manieren gecompenseerd, hetzij via commissies, vergoedingen of doordat zij door de beurs zelf worden betaald.

Wat kan ik met een broker?

Brokers zijn deskundigen op de markten die zij bedienen. Zij hebben een grondige kennis van zowel de lokale als de internationale markt en kunnen de uiteenlopende behoeften van de verschillende markten begrijpen. Zij weten hoe zij hun diensten moeten aanpassen aan de behoeften van de klanten.

Hoe werkt een broker?

Een broker is een persoon of firma die koopt en verkoopt namens andere personen of firma’s. Daarnaast is een makelaar in staat om transacties tussen een verkoper en koper te regelen. Wanneer tussen beide partijen een deal is gesloten, wordt aan de makelaar een commissie betaald voor zijn dienstverlening. Makelaars kunnen ook optreden als kopers of verkopers, waardoor zij de belangrijkste partij bij de deal zijn.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.