Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is een CFD?

Wat is een CFD? 

Wat is een CFD?

CFD staat voor contract for difference, het is een contract tussen twee partijen. Meestal worden deze partijen de koper en de verkoper genoemd, de verkoper betaald dan het verschil tussen de waarde van een onderliggend product bij de aankoop en bij de verkoop.

Hoe werkt een CFD?

Als je handelt in CFD, dan koop je een bepaald aantal contracten op een markt naar keuze wanneer je verwacht dat deze zal gaan stijgen. Verwacht je dat deze zal gaan dalen, dan kies je ervoor om het te verkopen. Je kunt de verandering in de waarde van je positie zien als een afspiegeling van de beweging in de onderliggende markt. Het handelen van CFD’s vindt voornamelijk plaats via een broker. CFD’s zijn relatief goedkoop, je kan dus met een klein kapitaal een groot rendement behalen. Het is echter niet gegarandeerd.

Hoe lang hou je een CFD aan?

Een CFD kent geen vaste vervaldatum, dit is bij opties en futures wel het geval. Je hebt als trader dus de mogelijkheid om je CFD-positie zo lang mogelijk aan te houden als dat je zelf wilt. Het is echter wel zo dat wanneer je ervoor kiest om een positie ‘overnight’ vast te houden, je hier dan een ‘overnight financiering’ voor moet betalen.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.