Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is een Debit card?

Wat is een Debit card? 

Wat is een Debit card?

Een debit card is een betaalkaart die bij gebruik rechtstreeks geld aftrekt van de betaalrekening van een consument. Ze worden ook wel “bankkaarten” genoemd en kunnen worden gebruikt om goederen of diensten te kopen, of om contant geld te krijgen uit een geldautomaat.

Wat kan ik met een debit card

Met een debit card doet de consument zijn aankopen in feite contant, d.w.z. met geld dat hij daadwerkelijk heeft, in tegenstelling tot geld dat hij op krediet heeft geleend. Een credit card is aanzienlijk veiliger dan contant geld. Elke transactie die met een debit card wordt verricht, wordt vermeld op het maandoverzicht van de rekeninghouder, zodat gemakkelijk kan worden gezien waar het geld is gebleven. Een debit card is gemakkelijker te krijgen als u een slecht krediet hebt. Daarnaast betaalt u geen jaarlijkse kosten.

Hoe werkt een debit card

Een debit card is meestal een rechthoekig stuk plastic, dat lijkt op een betaalkaart. Het is gekoppeld aan de betaalrekening van de gebruiker bij een bank. De hoeveelheid geld die ermee kan worden uitgegeven, is gekoppeld aan de hoogte van de rekening. U kunt ze gebruiken om geld te pinnen bij de geldautomaat van een bank of u kunt er aankopen mee doen.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.