Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is een ETF?

Wat is een ETF? 

Wat is een ETF?

Een exchange traded fund (ETF) is een aandeel dat een index, sector, grondstof of ander activum volgt, maar dat op een beurs kan worden gekocht of verkocht op dezelfde manier als een gewoon aandeel.

Wat kan ik met een ETF?

Een ETF kan worden gestructureerd om alles te volgen, van de prijs van een individuele grondstof tot een grote en diverse verzameling van effecten. ETF’s kunnen zelfs worden gestructureerd om specifieke beleggingsstrategieën te volgen.

Hoe werkt een ETF?

ETF’s zijn beschikbaar bij de meeste online brokers, sites van aanbieders van pensioenrekeningen en beleggingsapps. De meeste van deze platforms bieden commissievrije handel, wat betekent dat u geen kosten hoeft te betalen aan de platformaanbieders om ETF’s te kopen of verkopen.  Een commissievrije aan- of verkoop betekent echter niet dat de ETF-aanbieder ook toegang tot hun product zal bieden zonder bijbehorende kosten. Enkele gebieden waarop platformdiensten hun diensten kunnen onderscheiden van anderen zijn gemak, diensten en productvariëteit.

Beleggingsapps voor smartphones maken het bijvoorbeeld mogelijk ETF-aandelen te kopen met één druk op de knop. Dit is misschien niet het geval voor alle makelaars, die beleggers kunnen vragen om papierwerk of een meer gecompliceerde situatie. Sommige bekende makelaars bieden echter uitgebreide educatieve inhoud die nieuwe beleggers helpt vertrouwd te raken met en onderzoek te doen naar ETF’s.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.