Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Ether?

Wat is Ether? 

Wat is Ether?

Ether, ook wel Ethereum genoemd, is een decentraal platform. Dit platform maakt gebruik van de blockchain technologie, dezelfde technologie die de bedenker van Bitcoin bedacht heeft. Bitcoin en Ethereum hebben veel gelijkenis, maar ze zijn in fundamenteel opzicht ook enorm verschillend van elkaar. Dit platform en miningnetwerk, is voor diverse cryptovaluta, waaronder ether. Ether is de eigen valuta van Ethereum.

Hoe handel je in Ether?

Om in Ethereum, ether, te handelen heb je toegang nodig tot een broker. Het is daarnaast ook van belang dat je een virtuele portefeuille nodig hebt, het kan een aantal dagen duren voordat je deze kan bemachtigen.

Voordelen van ether

Er zijn verschillende voordelen te vinden aan het investeren in de cryptomunt ether. Een voordeel dat goed mee kan zitten is de koers, mits deze goed gaat. De koers van ether is wel erg wisselend. Een ander voordeel wat de ether heeft is dat je er snelle transacties mee kunt doen, en dat wereldwijd. Ook is er net zoals bij de Bitcoin geen bank of tussenpartij aanwezig. Met ether kun je veilig betalen, er bestaan tegenwoordig zelf een aantal webshops waarbij je met ether kan betalen. Een heel groot voordeel is dat ether geen bepaald aantal heeft, net zoals de Bitcoin, maar een onbepaald aantal dat je kan verkrijgen. De mogelijkheden met deze munt zijn dus eindeloos. Ook de privacy ligt hoog bij ether, de transacties worden dan ook volledig anoniem gedaan.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.