Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Ethereum?

Wat is Ehtereum? 

Wat is Ethereum?

Ethereum wordt vaak de op één na populairste cryptocurrency genoemd, na Bitcoin. Maar in tegenstelling tot Bitcoin, en de meeste andere virtuele valuta, is Ethereum bedoeld om veel meer te zijn dan een ruilmiddel of een opslagplaats van waarde.  In plaats daarvan noemt Ethereum zichzelf een gedecentraliseerd computernetwerk, gebouwd op blockchain-technologie.

Wat kan ik met Ethereum?

Zodra u een Ethereum wallet hebt, is het proces van het verhandelen van uw Ethereum zo simpel als het aanmelden bij de beurs van uw keuze, het zoeken naar de gewenste transacties en ze vervolgens uitvoeren. U kunt ook ETH ruilen voor Bitcoin of andere crypto-activa zoals Litecoin.

Hoe werkt Ethereum?

Zoals alle cryptocurrencies werkt Ethereum op basis van een blockchain-netwerk. Een blockchain is een gedecentraliseerd, gedistribueerd openbaar grootboek waarin alle transacties worden geverifieerd en geregistreerd. Het is gedistributeerd in de zin dat iedereen die deelneemt aan het Ethereum-netwerk een identieke kopie van dit grootboek heeft, waardoor ze alle transacties uit het verleden kunnen zien. Het is gedecentraliseerd in de zin dat het netwerk niet wordt beheerd door een gecentraliseerde entiteit. In plaats daarvan wordt het beheerd door alle houders van het gedistribueerde grootboek.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.