Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Hodl?

Wat is Hodl? 

Wat is hodl?

HODL is een term afgeleid van een verkeerde spelling van “hold” die verwijst naar buy-and-hold strategieën in de context van bitcoin en andere cryptocurrencies. De term HODL (of hodl) ontstond in 2013 met een bericht op het bitcointalk forum. De prijs van bitcoin was gestegen tot een hoogtepunt van meer dan $ 1.100 aan het begin van december 2013 van minder dan $ 15 in januari 2013 . In de 24 uur tot 10:00 uur, 18 december, daalde de prijs van bitcoin met 39%, van $ 716 naar $ 438, volgens CoinDesk’s bitcoin prijsindex.

Wat kan ik met een Hodl?

Door hun zeer volatiele karakter bieden cryptocurrencies grote kansen voor handelaren om vaak long- en shortposities op te bouwen. Hodling” kan beleggers echter meer veiligheid bieden, aangezien beleggers niet worden blootgesteld aan korte termijn volatiliteit en het risico kunnen vermijden om hoog te kopen maar laag te verkopen.

Hoe werkt een hodl?

HODL is een beleggingsstrategie waarbij individuen cryptocurrencies kopen en deze voor een lange periode aanhouden. Hierdoor kunnen beleggers profiteren van een waardestijging van het activum. Iemand die een HODL-strategie volgt, probeert niet de markt te timen en zal zijn investeringen niet verkopen wanneer hij denkt dat de markt een dipje zal vertonen.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.