Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is IOTA?

Wat is IOTA? 

Betekenis IOTA

De nieuwe manier van cryptocurrency verhandelen gebeurt door IOTA via de Tangle technologie. Tangle is een schuilnaam voor Directed Acrylic Graph. Het doel hiervan is op een milieuvriendelijke, betrouwbare manier virtuele transacties te doen in het bijzonder voor de Internet of Things. In vergelijking met de bekende blockchain heeft IOTA een andersoortige technologie. Hun encryptie verschilt ook van die van de Bitcoin blockchain. 

Vanuit de tangle van IOTA is de focus gericht op de transactiekosten en het gemak van het systeem. Denk hierbij aan de gebruikersvriendelijkheid, opslagcapaciteit en de snelheid.

Wat is het verschil tussen blockchain en Tangle (IOTA)?

De werkbaarheid van Blockchain is gelimiteerd en de beschikbare data is onuitwisbaar, terwijl bij IOTA oftewel de Tangle dat juist het tegengestelde is. De werkwijze van blockchain is het bieden van een aandeel om te kunnen delven aan een verhandelaar bij het aankopen van een block. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn niet zichtbaar in de blockchain indien dit niet geverifieerd is.

Hoe koop je IOTA?

Na aankoop van IOTA kun je dit beheren via een virtuele portemonnee of de Engelse term ‘wallet’. De 4 soorten portemonnees oftewel wallets waar IOTA opgeborgen kunnen worden zijn: de paper wallet, software wallet, exchange wallet en de hardware wallet. 

Om IOTA te kopen wordt nu aangeraden dit via Bitvavo te doen.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.