Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Margin?

Wat is Margin? 

Wat is Margin?

Op de aandelenmarkt verwijst margin trading naar het proces waarbij individuele beleggers meer aandelen kopen dan ze zich kunnen veroorloven. Margin trading omvat het kopen en verkopen van aandelen in één enkele sessie. In de loop van de tijd hebben verschillende makelaars de benadering van de tijdsduur versoepeld. Het proces vereist dat een belegger speculeert of gokt op de aandelenbeweging in een bepaalde sessie. Margin trading is een gemakkelijke manier om snel geld te verdienen. Met de komst van elektronische effectenbeurzen is dit ooit gespecialiseerde gebied nu zelfs voor kleine handelaren toegankelijk geworden.

Wat kan ik met margin?

Het proces is vrij eenvoudig. Een marge rekening verschaft u de middelen om meer hoeveelheden van een aandeel te kopen dan u zich op een bepaald moment kunt veroorloven. Daartoe leent de makelaar het geld om aandelen te kopen en houdt hij ze aan als onderpand.

Hoe werkt margin?

Om met een margin rekening te kunnen handelen, moet u eerst een verzoek indienen bij uw aandelenmakelaar om een margin rekening te openen. Dit vereist dat u vooraf een bepaald bedrag in contanten aan de makelaar betaalt, wat de minimummarge wordt genoemd.  Dit zou de makelaar helpen wat geld terug te krijgen, mocht de handelaar de weddenschap verliezen en er niet in slagen het geld terug te krijgen.

 

Zodra de rekening geopend is, moet u een initiële marge betalen, wat een bepaald percentage is van de totale verhandelde waarde die vooraf bepaald is door de makelaar.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.