Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Minen?

Wat is Minen? 

Wat is Minen?

Cryptocurrency mining is het proces waarbij transacties tussen gebruikers worden geverifieerd en toegevoegd aan het openbare grootboek van de blockchain. Het proces van delven is ook verantwoordelijk voor het introduceren van nieuwe munten in de bestaande circulerende voorraad en is een van de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat cryptocurrencies kunnen werken als een peer-to-peer gedecentraliseerd netwerk, zonder de noodzaak van een derde centrale autoriteit.

Bitcoin is het populairste en bekendste voorbeeld van een cryptocurrency die ontginbaar is, maar niet alle cryptocurrencies zijn ontginbaar. Bitcoin-mijnbouw is gebaseerd op een consensusalgoritme genaamd Proof of Work.

Wat kan ik met minen?

Het meest verbluffende kenmerk van minen is dat u vrij bent in de manier waarop u uw vermogen wilt gebruiken, want als we eenmaal ons spaargeld storten, is het onder beheer van de banken en de overheid. Vandaar dat we in crypto, volledige controle en autoriteit hebben over ons geld.

Hoe werkt minen?

Een miner is een knooppunt in het netwerk dat transacties verzamelt en ordent tot blokken. Telkens wanneer transacties worden verricht, ontvangen alle netwerkknooppunten ze en controleren ze hun geldigheid. Vervolgens verzamelen miner nodes deze transacties uit de geheugenpool en beginnen ze samen te voegen tot een blok (kandidaat-blok).

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.