Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Skrill?

Wat is Skrill? 

Wat is Skrill?

In 2001 is dit online betaalbedrijf, Skrill, opgericht en nu onder beheer van Paysafe Group. Zij zijn vanaf de oprichting gegroeid van een e-commerce betalingsgateway naar een onlineservice die internationaal betaalmogelijkheden biedt.

Hoe werkt Skrill?

Skrill moet gezien worden als een virtuele portemonnee, waarbij je gebruik kan maken van hun Skrill Money transfer indien je een rekening bij hen aanhoudt. 

Het geld dat via Skrill wordt verzonden of ontvangen moet wel via een internationaal erkend betaalmiddel zoals een Creditcard, bankrekening of daaraan gelijk. Voor Skrill-rekeninghouders heb je slechts hun e-mailadres nodig om het geld over te maken. Niet-Skrill rekeninghouders moeten wel een bankrekening en naam doorgeven om het geld te kunnen ontvangen.

Is Skrill wel betrouwbaar?

Vanaf hun oorsprong onder de naam van Moneybookers hebben zij met autorisatie van de internationale waakhonden in het Verenigd Koninkrijk en Amerika, geopereerd. Ook na de overname door hun nieuwe eigenaar, Paysafe is dit voortgegaan.

Knect

Als beloning voor het gebruikmaken van de diensten van Skrill, hebben zij een loyaliteitsprogramma genaamd Knect. Door veelvuldig gebruik te maken van Skrill verzamel je punten en deze kun je vervolgens inruilen voor geld of bonussen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Skrill?

Ook deze onlineapplicatie heeft zijn voor-en nadelen. Deze zijn kort hieronder op een rijtje gezet: 

 

Voordelen:

  1. Scherpe prijzen bij het doen van online overmakingen
  2. Vlotte afwikkeling van overschrijvingen
  3. Goede recensies op trustpilot 

Nadelen:

  1. Beperkt bruikbaar, niet overal ter wereld
  2. Slechts via een bankrekening of Skrill-rekening te gebruiken

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.