Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Tron?

Wat is Tron? 

Wat is Tron?

Tron is een op blockchain gebaseerd gedecentraliseerd digitaal platform met een eigen cryptocurrency, genaamd Tronix of TRX. Opgericht in 2017 door een Singaporese non-profitorganisatie, de Tron Foundation, heeft Tron als doel een wereldwijd entertainmentsysteem te hosten voor het kosteneffectief delen van digitale content.  Aanvankelijk voornamelijk op de markt gebracht in Azië, is Tron nu wereldwijd gegaan. In augustus 2021 had het platform meer dan 50 miljoen accounts.

Tron is opgericht door Justin Sun, nu de CEO, en heeft kantoren in Singapore en San Francisco. Sun, geboren in 1990, is ook de CEO van BitTorrent, het programma voor het delen van bestanden.

Wat kan ik met Tron?

TRX kan worden gebruikt als een opslag van waarde, als een investering of je kunt Tron verhandelen voor andere cryptocurrencies. Als zodanig kan het worden beschouwd als ‘echt geld’. Het belangrijkste gebruik van de token is echter op het netwerk bij de creatie van en interactie met apps.

Hoe werkt Tron?

Tron maakt gebruik van de kenmerken van de blockchain en peer-to-peer (P2P) netwerktechnologie om de tussenpersoon te elimineren en makers van inhoud in staat te stellen hun werk rechtstreeks aan consumenten te verkopen. Softwareontwikkelaars gebruiken de programmeertaal Solidity om apps te maken die worden gehost op het Tron-platform.

De munteenheid die op het netwerk wordt gebruikt is Tronix, of TRX. Gebruikers van het netwerk gebruiken TRX om de makers van inhoud rechtstreeks te betalen voor toegang tot hun applicaties. Makers van inhoud betalen geen transactiekosten aan Tron. (TRX-transacties zijn ook gratis op het platform).

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.