Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is USDT?

Wat is USDT? 

Wat is USDT?

Tether is een op de blockchain gebaseerde cryptocurrency waarvan de cryptocoins in omloop worden gebracht door een equivalent bedrag aan traditionele fiatvaluta’s, zoals de dollar, de euro of de Japanse yen, die worden aangehouden op een aangewezen bankrekening. Tether tokens, de eigen tokens van het Tether netwerk, worden verhandeld onder het USDT symbool

Wat kan ik met USDT?

Tether is een stablecoin die kan worden gekocht op veel populaire beurzen. Tether (USDT) kan worden ingewisseld voor een verscheidenheid aan goederen bij verschillende verkopers of worden gebruikt om te ruilen voor een andere valuta.  Sommige gebruikers zullen USDT verwerven om uit te lenen, NFT’s te kopen en deel te nemen aan ICO’s. De flexibiliteit van Tether maakt het ongelooflijk veelzijdig en het kan bijna overal worden gebruikt waar een gebruiker waarde wil overdragen of wil verhandelen.

Hoe werkt USDT?

Elke Tether (USDT) die wordt uitgegeven wordt gedekt door één US dollar aan activa. Alle Tether werd aanvankelijk uitgegeven op de Bitcoin blockchain via het Omni Layer protocol, maar kan nu worden uitgegeven op elke keten die Tether momenteel ondersteunt. Zodra een tether (een enkele eenheid van USDT) is uitgegeven, kan het op dezelfde manier worden gebruikt als elke andere valuta of token op de keten waar het op is uitgegeven. Tether ondersteunt momenteel de Bitcoin, Ethereum, EOS, Tron, Algorand, en OMG Network blockchains.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.