Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is VeChain?

Wat is VeChain? 

Wat is VeChain?

VeChain is een software die een netwerk van computers wil stimuleren om een platform te exploiteren waarop bedrijven gedecentraliseerde toepassingen (dapp’s) kunnen bouwen en uitvoeren. Oorspronkelijk was het VeChain-protocol alleen een oplossing voor het beheer van de toeleveringsketen, maar met de lancering van het mainnet van het protocol in 2018 werd het protocol omgedoopt tot VeChain Thor, waardoor het toepassingsgebied van dapps werd uitgebreid met meer algemene dataoplossingen.

Wat kan ik met VeChain?

Het platform kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de kwaliteit, authenticiteit, opslagtemperatuur, het transportmedium en de levering van een medicijnverpakking of een alcoholfles te volgen vanaf de productiefaciliteit tot de uiteindelijke levering aan de eindgebruiker.  Om dit doel te bereiken, maakt VeChain gebruik van slimme chips of RFID-tags (Radio Frequency Identification) en sensoren die belangrijke informatie naar het blockchain-netwerk zenden dat in realtime toegankelijk is voor geautoriseerde belanghebbenden.

Hoe werkt VeChain?

VeChain werkt op dezelfde manier als andere blockchain-platforms voor zakelijk gebruik. Bedrijven gebruiken VeChain’s volledig functionele Blockchain-as-a-Service (BaaS) product genaamd ToolChain om hun blockchain-gebaseerde oplossingen te bouwen. VeChain ondersteunt ook slimme contracten.

Enkele transacties op de VeChain blockchain kunnen meerdere taken uitvoeren. Bovendien hoeven gebruikers van de VeChain-app geen crypto in handen te hebben om transacties uit te voeren. Dit kan in plaats daarvan worden gedaan door de app-eigenaren, wat de gebruikerservaring handiger kan maken voor de gemiddelde gebruiker.

De VeChain blockchain maakt gebruik van Proof of Authority (PoA) consensus, die macht delegeert aan bepaalde nodes in de VeChain blockchain voor het bevestigen van transacties. Dit betekent dat het alleen transactieblokken door Authority Masternodes laat gaan die ten minste 25.000.000 VET moeten bezitten.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.