Skip to main content
2023 lijkt het jaar te worden van Artificial Intelligence (AI). Zo haalde ChatGPT meermaals het nieuws als AI Bot die je voorzien met antwoorden op al je vragen. ChatGPT doet dat dusdanig goed dat deze vorm van AI ingezet worden op allerlei manieren en het ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft. Cryptobeurs Binance heeft in een financiële blog naar buiten gebracht dat het denkt dat ChatGPT bij kan dragen aan de cryptowereld.

Binance ziet dus een connectie tussen Crypto en ChatGPT, maar hoe kan deze kunstmatige intelligentie wat toevoegen in de wereld van Blockchain? Volgens Binance kan ChatGPT op de volgende manier helpen in de adoptie van cryptocurrency: ‘’Als het gaat om crypto-adoptie, biedt ChatGPT grote beloften op het gebied van informatie en educatie. Het kan gebruikers helpen kennis te maken met blockchain- en cryptoconcepten en de technologie toegankelijker maken voor een breder publiek.’’

Binance denkt dus dat ChatGPT mensen kan helpen om crypto beter te begrijpen. Het onderkend daarmee dat de cryptowereld voor een hoop mensen nog een mysterieuze wereld is waar een hoop mensen niet begrijpen wat blockchain of Bitcoin is en hoe het gebruikt kan worden.

Het kan ingewikkelde vragen over Blockchain of andere crypto-gerelateerde begrippen in een mum van tijd op een menselijke manier kan beantwoorden. Begrippen als Proof of Work, smart contacts en Bitcoin hashrate is voor veel mensen hocus-pocus. ChatGPT kan helpen deze concepten op een simpele manier uit te leggen, waardoor Crypto op een toegankelijker wordt voor een groter en breder publiek. Wat natuurlijk ten goede komt van de Crypto en Bitcoin adoptie.

Ook voor de crypto-ontwikkelaars kan ChatGPT van pas komen, zo zijn er voorbeelden van ontwikkelaars die ChatGPT gebruikt hebben voor het schrijven van code. Hierdoor kunnen digitale producten nog sneller ontwikkeld worden. Coderen is namelijk zeer arbeidsintensief, ChatGPT kan deze industrie veranderen, wat ten goede komt van de ontwikkelen van blockchain-gerelateerde projecten.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

Leave a Reply