Skip to main content
Naar schatting zijn er wereldwijd meer dan 190 miljoen gebruikers van Bitcoin. Sinds de lancering van Bitcoin is het gebruik van Bitcoin steeds intensiever geworden, dit is ook terug te zien in de koers van Bitcoin. In 2022 bereikte de prijs van Bitcoin zijn hoogte punt met een prijs van bijna 67.000 dollar. Maar ben jij één van die personen die nog geen Bitcoin heeft en via eToro Bitcoin wil kopen? Lees hier hoe dat moet!

Bitcoin kopen kan op verschillende manieren. Één van de manieren is om dit te doen via online brokers of een online exchange. eToro is één van de online brokers waar je het gemakkelijkst Bitcoin kunt kopen. Via deze link kun je gemakkelijk en snel binnen enkele minuten een account aanmaken.

eToro account aanmaken 2023

Je kunt via eToro al vanaf 10 euro aan Bitcoin kopen. Dit geldt overigens niet alleen voor Bitcoin. Ook andere Crypto kun je, vanaf 10 euro, aankopen bij eToro. Naast Bitcoin kun je de volgende cryptovaluta aanschaffen op de beurs van eToro:

  • Ethereum
  • Doge
  • Songbird

Bezit je de Bitcoin via eToro zelf?

Een veel gestelde vraag is ’’Bezit ik de Bitcoin zelf als ik koop op eToro?’’. Als je Bitcoin aanschaft via het platform van eToro dan komt jouw gekochte Bitcoin, of een fractie daarvan, in een gescheiden account onder jouw naam. Die Bitcoin of dat stukje Bitcoin staat voor jou gereserveerd en wordt niet verhandeld of behoort niet tot meerdere personen.

De Bitcoin staat dan echter niet in een persoonlijke wallet. Je blijft daarmee wel afhankelijk van eToro betreft de veiligheid van jou investering. Als je Bitcoin koopt op een exchange en het naar je persoonlijk wallet stuurt. Dan ben jij zelf geheel verantwoordelijk voor deze Bitcoin. Als je de keys van je wallet dan kwijtraakt, kun je hierover niemand contacteren. Bij eToro blijft de Bitcoin altijd in hun account staan, en gebeurt er pas wat mee op het moment dat jij het weer wilt verkopen.

Voordelen van Bitcoin kopen bij eToro

Maar wat zijn de voordelen van Bitcoin kopen bij eToro ten opzichten van het kopen van een Bitcoin, of een fractie daarvan bij een andere online crypto exchange?

  • Snel en gemakkelijk kopen vanaf 10 euro. Bij veel andere exchanges kun je misschien ook vanaf 10 euro kopen. Dan gaat echter een groot gedeelte direct naar transactiekosten.
  • Je kunt eerst oefenen door gebruik van het eToro demo-account.
  • Gemakkelijk en veilig Bitcoin laten staan bij eToro.
  • Perfect voor de beginnende investeerder dankzij de lage instap en het niet zelf hoeven stallen van Bitcoin.

Nadelen van Bitcoin kopen bij eToro

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Zo zijn nadeel, zo zijn er ook nadelen verbonden aan eToro.

  • Veel investeerders in Crypto willen na het kopen van Bitcoin ook beginnen met investeren in andere cryptovaluta. Bij eToro heb je dan maar een beperkt aanbod.
  • Vooral als je grotere bedragen Bitcoin wilt kopen, is het uiteindelijk aan te raden om Bitcoin zelf in beheer te houden. Zo ben je niet afhankelijk van eToro. In het cryptolandschap luidt er een bekend gezegde: ‘’Not your keys, not your crypto’’. Wat inhoud dat als je zelf niet de keys naar de wallet hebt, dat de crypto dan nooit écht van jou is.

Wat is het beste moment om BTC te kopen via eToro?

De koers van Bitcoin verandert per seconde. Het is dan ook lastig in te schatten wanneer je Bitcoin moet kopen via eToro. Wel is het aan te raden om al het nieuws rond crypto en Bitcoin te volgen. Op het moment dat je goed geïnformeerd bent is het makkelijk om te beslissen wanneer een goed moment is om in te stappen in Bitcoin.

Echter is er een functie bij eToro genaamd social trading of Copy trading. Hiermee kun je de bewegingen van professionele handelaren 1 op 1 volgen. Zo hoef je zelf niet te beslissen of dit het juiste moment is om Bitcoin aan te schaffen. Als je een professionele trader volgt, dan koop jij Bitcoin wanneer deze trader dat ook doet. Het zelfde geldt voor het moment om te verkopen.

Kan je Bitcoin versturen van eToro naar een andere exchange?

Nee, dit kan niet. De BTC die je koopt blijft in beheer van eToro. Ze komen dus niet terecht in je eigen wallet zoals bijvoorbeeld Coinbase of Binance. Bij deze exchanges kun je jouw Bitcoin vervolgens naar een andere exchange of wallet toesturen via de blockchain. Via eToro kan dit niet, elke gekochte Bitcoin, of een onderdeel daarvan blijft bij eToro. Wel wordt het geregistreerd onder jouw naam, zodat de Bitcoin altijd aanwezig is.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply