Skip to main content
Voor het eerst sinds begin november 2022 is de prijs van Bitcoin de 20.000 dollar weer ontstegen. Sinds de Prijs van Bitcoin de 66 duizend dollar aantikte in 2021 is het bergafwaarts gegaan met de prijs van de digitale munt. Zo zakte het naar een diepte punt van rond de 16.000 dollar in november 2022. Sindsdien heeft het de weg naar boven weer een beetje ingezet, zo kwam de prijs deze week eindelijk weer boven de mijlpaal van 20.000 dollar. Goed nieuws dus voor de cryptobeurzen.

Een beetje goed nieuws kunnen de online brokers van crypto wel gebruiken. Door de tegenvallende resultaten van de cryptomarkt vielen er een aantal beurzen om en moest Coinbase honderden personeelsleden laten gaan. Een stukje positivisme kon de markt dan ook wel gebruiken.

Dat stukje positivisme is echter een pleister op de bloedende wond. De cryptomarkt zit nog steeds in een bloederige bearmarket waar een hoop mensen onder water zullen staan met hun crypto investeringen. Echter, het doorbreken van de 20,000 dollar grens geeft een stukje hoop dat de markt nodig heeft na een bloederig jaar.

Ook de kroonprins van de cryptowereld, Ethereum, zit langzamerhand weer een beetje in de lift. Ook Ethereum tikte in november 2021 een hoogte punt aan van ruim 4500 dollar per ETH. Sindsdien is het ook flink minder gegaan met de Ethereum prijs. Zo tikte het in mei vorig jaar de 1000 dollar aan, inmiddels is de prijs ten opzichten van mei vorig jaar met 50% gestegen en ligt de prijs nu rond 1500 dollar. Dus er zijn weer genoeg lichtpuntjes te vinden in de wereld van de cryptovaluta.

Wil je handelen en crypto maar heb je geen zin in gedoe met verschillende wallet? Dan kan je bij eToro handelen op de cryptobeurs, zonder dat je verschillende wallets hoeft aan te maken.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply