Skip to main content

BUX met mobiele app naar Ierland

Na eerder de mobiele app in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk is BUX inmiddels ook in Ierland beschikbaar als mobiele applicatie. Met deze uitbreiding is BUX de snelste groeiende online broker die er op dit moment op de markt is. Dat is opvallend, aangezien het bedrijf pas in september 2019 is opgericht. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 500.000 klanten en wordt het gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten.

 

Het grote verschil ten opzichte van de concurrentie is dat BUX het volledige systeem vanaf de grond heeft opgebouwd. Veel concurrenten hebben er namelijk voor gekozen om een derde partij te gebruiken om het platform te ontwikkelen. Door dit allemaal zelf in de hand te houden, heeft het bedrijf het voordeel om versneld te kunnen innoveren en opschalen.

 

De CEO Yorick Naeff heeft als doel om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken, zo laat hij weten in een persbericht: “Bij BUX is het ons doel om een nieuwe, meer rechtvaardigde financiële toekomst te creëren waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te beginnen met beleggen en zijn geld aan het werk te zetten”.

 

Er is een belangrijke reden dat BUX ervoor kiest om ook de markt in Ierland te gaan betreden. Aan het einde van het jaar zijn er namelijk twee grote banken in Ierland. Hierdoor is er direct een beperkte keuze aan (online) brokers, waardoor BUX heeft besloten om dit gat op te vullen. Met de opvulling van dit gat kijkt het niet alleen naar het wegvallen van twee banken, maar ook naar de kennis waar de Ieren over beschikken. Zo omschrijft Naeff de Ieren als geld-savvy.

 

Zoals gezegd is BUX met deze uitbreiding actief in zes verschillende landen. Hoewel het bedrijf in de veel landen niet de eerste mobiele broker was, is het dit in Ierland wel. Met de mobiele applicatie, BUX Zero genaamd, hebben ook de Ierse beleggers de mogelijkheid om zowel via Android- als iOS-apparaten te beleggen. Het bedrijf heeft meer dan 2.000 aandelen die verhandeld kunnen worden op de mobiele applicatie.

Afrikaanse continent

Naast een uitbreiding naar Ierland heeft BUX onlangs nog een nieuwe financieringsronde afgerond, waarmee het $80 miljoen euro ophaalde. Zowel de uitbreiding naar Ierland als naar andere landen wordt hiermee gefinancierd. Daarbij wil BUX de focus leggen op het beleggen voor iedereen toegankelijk maken. “Investeren is lange tijd de zaak geweest van mensen met kapitaal en kennis, en de opkomst van retail transacties heeft veel nieuwkomers in een over het algemeen complexe omgeving gebracht.”

Naast de uitbreiding naar Ierland, is BUX ook aan het kijken om zich verder uit te breiden over het Afrikaanse continent. Waarom er in eerste instantie gekozen is voor de Ierland is voor Naeff duidelijk: “BUX Zero biedt een manier voor directe investeringen, zodat zowel beginnende investeerders als bestaande investeerders gemakkelijk kunnen investeren in bedrijven die ze kennen en vertrouwen, zodat ze commissievrij kunnen beleggen. Ierse klanten zijn bewust, technologisch onderlegd en geld -savvy Consumenten hebben een sterke interesse in digital-first financiële diensten. Dit maakt het voor ons gemakkelijk om te beslissen om producten op de Ierse markt te lanceren.”

Leave a Reply