Skip to main content
Blockchain en crypto project Cardano heeft met nieuwe ‘Valentine’-update gekregen. Ondanks dat de update de naam Valentine gekregen heeft, werd de update op 15 februari gelanceerd op het mainnet van Cardano. Maar wat houdt deze update in voor de crypto investeerders van Cardano (ADA)?

Beleggers in de ADA token van Cardano zullen blij gereageerd hebben op de update van Cardano. De koers van ADA schoot natuurlijk omhoog. Maandag noteerde de koers van ADA nog een dieptepunt van 35 dollar cent. Inmiddels ligt de prijs van ADA op 39 dollar cent. Wat natuurlijk nog steeds een schijntje is vergeleken met de All Time High in september 2021. Toen tikte de koers van ADA bijna de 3 dollar aan.

Maar wat houdt deze Valentine-update waar beleggers zo goed op reageren? Het belangrijkste doel van de update was het mogelijk maken van interactie tussen verschillende blockchains. Deze cross-chain functionaliteit is een echte voorruitgang voor de Decentralized Finance (DeFi) projecten op de Cardano-blockchain. Hierdoor kunnen verschillende blockchains communiceren met het Cardano netwerk, waardoor dergelijke finance projecten met verschillende blockchains vergemakkelijkt worden.

In een tweet verteld een developer van Cardano over deze nieuwe update: “Interoperabiliteit is de sleutel voor de groei van blockchain. Naarmate er meer dapps op Cardano worden gebouwd, is het van essentieel belang dat ze niet in slechts één ecosysteem zijn ondergebracht, waardoor gebruikers kunnen communiceren met verschillende blockchains en toegang hebben tot een breder scala aan diensten”

De developer benadrukt hiermee nogmaals het belang van interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Hierdoor krijgen de dApps (decentralized apps) op de Cardano-blockchain, en dus andere blockchains, meer toegankelijkheid en toepasbaarheid.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

Leave a Reply