Skip to main content
Begin 2022 vond er een enorme NFT-boom plaats in Cryptoland. De NFT-projecten schoten als paddenstoelen uit de grond en een hoop projecten wisten uit te verkopen en miljoenen binnen te hengelen. Influencers en celebraties speelde een grote rol in deze NFT hype, zij kregen enorme bedragen betaald om NFT-projecten aan te prijzen. Deze projecten gingen er na de verkoop vaak vandoor met al het geld en lieten de projecten voor wat het was. Naar tal van deze projecten wordt nu onderzoek gedaan en de rol die de influencers gespeeld hebben in de promotie van deze NFT- en cryptoprojecten.

Onder anderen Justin Bieber, Madonna en Paris Hilton worden genoemd in de rechtzaak tegen NFT-project Yuga Labs. Zij worden er van verdacht om Yuga Labs op een misleidende manier te promoten, wat resulteerde in financieel verlies van de gedupeerde investeerders.

Yuga Labs is onder anderen het bedrijf achter het populair NFT-project Bored Ape Yachtclub, een project waar honderd duizenden dollars werd neergelegd voor slechts 1 NFT. Daarnaast lanceerde datzelfde projct APE Coin (APE). Naast Bored Ape Yacht Club lanceerde het nog een NFT-project genaamd Mutant Ape Yacht Club. De populariteit van deze projecten zorgden er ook voor dat soortgelijke projecten als paddenstoelen uit de grond schoten. Veel investeerders kochten deze namaak projecten in de hoop net als bij BAYC enorme winsten te maken.

Bekende mensen en influencers zoals Justin Bieber en Paris Hilton werden door dit soort projecten veelvuldig ingezet om investeerders over te halen tot het investeren in projecten die zij (betaald) aanprezen.

Hoe de rechtzaak uiteindelijk af gaat lopen is nog afwachten. Een woordvoerder van BAYC noemde de rechtzaak waar onder anderen ook Serena Williams en Snoop Dogg genoemd worden opportuun en parasitair en puur in de hoop geld te ontvangen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiƫle situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiƫle situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply