Skip to main content
Hong kong kan met goedkeuring van Beijing beginnen met het oprichten en vormen van een Crypto hub. Het eiland in het zuiden van China is een speciale economische zone, en kan daarom anders opereren dan het vaste land van China. Hierdoor is de Hong Kong toegankelijker voor buitenlandse investeerders.

Afgelopen maandag heeft Hong Kong een voorstel van nieuwe regelgeving naar buiten gebracht, dat er voor moet zorgen dat investeerders kunnen handelen bij Crypto exchanges gevestigd in Hong Kong. Deze exchanges kunnen een licentie krijgen van de plaatselijke financiële waakhond, hierdoor kunnen zij handel in crypto met een grote marketcap aanbieden aan reguliere crypto handelaren.

De plaatselijke financiële waakhond heeft nog niet naar buiten gebracht welke cryptovaluta in aanmerking zullen komen om legaal in te handelen. Overduidelijk is wel dat coins als Bitcoin en Ether (Ethereum) tussen de toegelaten cryptovaluta zullen zijn.

Sinds China een strenger beleid invoerde met betrekking tot crypto en Web 3.0 zijn veel projecten vanuit China verhuisd naar het buitenland. Deze projecten hebben zich inmiddels gevestigd op plekken als Singapore en Dubai. De vraag is of dit soort projecten (gefocust op crypto en Web 3.0), door de nieuwe regelgeving, weer terug trekken naar ‘hun’ China in Hong Kong.

Dat China nu stilletjes toestemming geeft aan Hong Kong om dit project uit te rollen zal waarschijnlijk niet zonder bijbedoelingen zijn. Er wordt dan ook geloofd dat Hong Kong een soort laboratorium kan vormen voor China om de nieuwste crypto technieken te testen en toe te passen. Waarna vervolgens deze technieken kunnen worden gebruik voor de 1,4 miljard Chinezen op het vaste land van China.

De crypto projecten hoeven nog slechts een paar maanden te wachten voordat zij legaal aan de slag kunnen in Hong Kong. Per 1 juni worden de licenties actief en kan er online handel plaatsvinden in Hong Kong.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

Leave a Reply