Skip to main content
Zullen de beleggers op de Chinese aandelenmarkt garen spinnen voor hun investeringen in Chinese bedrijven? Analisten denken van wel. Zo voorspellen de analisten van het Amerikaanse Goldman Sachs een winst van 24 procent voor Chinese aandelen. Waarom zien zij een flink rendement weggelegd voor de Chinese aandelenmarkt? Lees het op Brokerfolio.nl

Het in de ban doen van het zero COVID beleid in China is een teken geweest voor veel buitenlandse investeerders om hun heil weer te zoeken in het Aziatische land. De Chinese economie begint weer te draaien en de Chinese willen het spaargeld dat zij de afgelopen 3 jaar hebben opgespaard uitgeven in China. Hier zullen de Chinese bedrijven natuurlijk van profiteren, reden genoeg om te geloven dat de Chinese aandelenmarkt in 2023 mooi rendement op kan gaan leveren.

Naast de opening van de economie na een zware COVID-lockdown, gaat de Chinese overheid ook geld in de economie pompen om de economie weer op gang te brengen. Iets waar de bedrijven op de Shanghai Stock Exchange, zoals Kweichow Moutai, naar verwachting flink van moeten gaan profiteren.

Een voorteken dat de Chinezen het geld dat zij de afgelopen jaren op hebben moeten sparen weer uit willen geven was met Chinees nieuwjaar. Toen werd er enorm veel geld uitgegeven in de reissector. Ook omdat reizen de afgelopen jaren zwaar beperkt werd, zo zijn er ook weer Chinezen die naar Hong Kong en de casino’s van Macau afreisden.

Het is echter de vraag of de Chinese vastgoedsector het als vanouds weer goed gaat doen. Chinezen staan er om bekend veel te investeren in vastgoed en ook de Chinese overheid investeert graag in vastgoed en infrastructuurprojecten. Door de lockdown van de afgelopen jaren en het gebrek aan investeren zijn veel bouwbedrijven zoals Evergrande in grote financiële problemen geraakt. Het is dan ook afwachten hoeveel investeringskapitaal nog aanwezig is om de bouwsector te kunnen stimuleren.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

Leave a Reply