Skip to main content
Het blijft erg onrustig in cryptoland. Na de val van FTX en de rechtzaak van FTX oprichter Sam Bankman-Fried, ligt nu ook het platform Gemini van de Winklevoss twins onder vuur. Samen met Genesis worden deze twee cryptobeurzen aangeklaagd door de Amerikaanse Financieel toezichthouder SEC.

De reden waarom de twee online brokers in crypto beboet zijn heeft te maken met het project dat beide beurzen samen hadden opgericht. Het project dat zij samen hebben opgericht is een project dat leningen uitgeeft. Deze zou echter niet correct geregistreerd zijn. Vandaar dat de financiële waakhond van de Verenigde Staten de twee bedrijven op de vingers gaat tikken.

In december 2020 gingen de twee een samenwerking aan de mogelijkheid te bieden aan Gemini klanten om hun crypto uit te lenen aan Genesis. Hierover kregen zij rente over de crypto die zij beschikbaar stelde aan het Genesisplatform. Volgens de SEC gaat het in totaal om meer dan een miljard dollar dat door investeerders werd uitgeleend aan Genesis. Gemini zou het handelen in deze effecten niet (goed) hebben geregistreerd bij de financiële commissie.

Gemini faciliteerde de mogelijkheid voor investeerders om mee te doen aan deze leningen, hiervoor eiste Gemini een percentage van de opbrengsten. Soms kregen zij een vergoeding tot wel 4.29% van de opbrengsten die de investeerders zouden opstrijken.

Een ander onderdeel van de aanklacht is dat Gemini het niet mogelijk maakte om in november 2022 hun crypto bezittingen, wat zij uitgeleend hadden aan Genesis, terug te trekken van het platform. Gemini deed dit omdat Genesis niet liquide genoeg zou zijn om ongeveer 900 miljoen dollar terug te betalen aan de ongeveer 340,000 investeerders.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply