Skip to main content
TSLA aandelen zijn al jaren enorm populair. Allereerst omdat het bedrijf Tesla voorop liep in het produceren van elektrische auto’s. Echter ook omdat Tesla een populair bedrijf is met alle wat om Tesla en eigenaar Elon Musk speelt. Veel analisten zien dan ook weer genoeg potentie in de aandelen van Tesla om leuke winsten te kunnen behalen in 2023. Sommige analisten geloven echter ook dat de release, of niet release, van de opzienbarende Cybertruck van groot belang zal zijn van de Tesla Koers in 2023.

De Cybertruck, door sommige omschreven als een koekblik op wielen, staat op de planning om uitgebracht te worden in 2023. De release van deze volledig elektrische auto is echter al twee keer uitgesteld en het is vooralsnog onbekend of het in 2023 wel op de markt gebracht kan worden. Indien het in de verkoop gaat zou deze truck, met een radius van 800 kilometer, zo’n 40.000 dollar kosten.

Veel analisten zijn bullish als het gaat om de koers van TSLA in 2023. Op het moment van schrijven kost 1 Tesla aandeel $215 dollar, analisten zetten echter een target van $275 voor het aandeel. Daar is wel positief nieuws rond de release van de opvallende cybertruck voor nodig.

Met het futuristische design, een enorme radius en hi-tech features kan de Cybertruck een echte game changer worden in de wereld van de Electrische voertuigen. Nieuws website Reuters meldt echter dat de massaproductie van de Cybertruck niet opgang zal komen tot eind 2023. In dat geval is het de vraag of de truck in 2023 nog positief zal bijdragen aan de koers van TSLA.

Als de cybertruck wel op de markt komt, kan het een enorme impact maken op de elektrische-truck markt. Verwachtingen zijn dat Tesla een marktaandeel kan verkrijgen in dit segment van de markt waar zij tot nu toe nog niet actief zijn. In 2022 verkochten Ford en Rivian ongeveer 33.000  elektrische-trucks in de Verenigde Staten.

De koers van Tesla zal dus grotendeels afhangen van het succes van de Cybetruck. Veel beleggers geloven ook dat deze apart uitziende truck  een make it or break it punt kan zijn in de toekomstige koers van Tesla.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply