Skip to main content

DEGIRO review en ervaringen | 2023

Degiro mockup

DEGIRO

Géén minimale inleg!

  • Lage servicekosten
  • Aandelen, Grondstoffen, Indices
  • ETF, Valuta (Forex), CFD
Schrijf review
Traden

4,8 / 5

sterren rating
sterren rating
sterren rating
sterren rating
sterren rating
DEGIRO logo

Beleggen via online broker DEGIRO review

Als u wilt beleggen kiest u niet zomaar een broker. U kiest een broker met ambitie en een toekomstvisie, net zoals u die heeft als belegger. DEGIRO is dan een uitstekende keuze. Het is de grootste broker in Nederland, heeft lage maandelijkse kosten en is eenvoudig in gebruik.

 

In deze review nemen we u mee langs de begrippen, werkwijze en voordelen en kijken wij of DEGIRO betrouwbaar is. We beginnen met een uitleg over wie en wat DEGIRO precies is, we kijken wat beleggen via DEGIRO inhoudt en hoe het werkt, we noemen een aantal voordelen van beleggen via DEGIRO, gaan dieper in op de soorten beleggingen en geven ten slotte samenvattend een oordeel over beleggen via DEGIRO met goede redenen waarom u zich zou moeten aansluiten bij DEGIRO als u wilt gaan beleggen, of u nu een startende of ervaren belegger bent.

DEGIRO screenshots ( 8 )

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is een online broker welke geschikt is voor zowel beginnende beleggers als ervaren beleggers. Om precies te zijn: het is de grootste Nederlandse broker voor particuliere beleggers en biedt een online platform dat beleggen toegankelijk maakt voor iedereen. DEGIRO is in 2008 opgericht door vijf medewerkers van Binck Bank om de professionele markt te bedienen. Sinds september 2013 zijn ze ook actief als broker voor particuliere beleggers. DEGIRO heeft verschillende awards gewonnen en profileert zich als goedkope broker en (naar transacties gemeten) grootste broker van Nederland. Ze noemen zich ook wel ‘de groothandelaar voor de particuliere belegger’. Nu is de vraag in deze DEGIRO review natuurlijk is het ook de beste online broker?

Wat is een broker?

Wilt u gaan beleggen, dan doet u dat (meestal) via de online beurs. Wilt u als particulier op de beurs een product kopen of verkopen, dan kan dit alleen via een broker en kan je dus bij DEGIRO beleggen. In het Nederlands heet het ook wel een ‘beurshandelaar’. Ook ‘effectenmakelaar’ zien we vaak; de broker brengt immers koper en verkoper bij elkaar zoals een makelaar dat doet. Beurzen werken, op voorspraak van de autoriteit financiële markten, alleen met professionele partijen die daarvoor een vergunning hebben, zoals brokers. De Giro en andere brokers mogen niet voor eigen risico en eigen rekening op de beurs handelen. Een broker haalt zijn inkomsten uit commissies op de transacties en heeft zelf geen belang bij de richting van de beurs.

Juist omdat een broker zijn inkomsten haalt uit commissies doet deze partij zijn uiterste best voor anderen. Dit kun je terug zien in een goede dienstverlening of de DEGIRO welkomstbonus. Immers, hoe meer deze gereguleerde broker verdient voor u, des te meer verdient de gereguleerde broker zelf. U kunt er dus van uit gaan dat een broker zijn aandacht nooit laat verslappen en zich altijd voor de volle honderd procent voor u inzet. De taak van een betrouwbare broker is het faciliteren van orders. Dat gaat al lang niet meer op een fysieke beursvloer zoals u in oude films of oude beelden wel eens ziet, met allemaal door elkaar schreeuwende mensen (voornamelijk mannen in pakken) die onderling stukken kopen en verkopen. Tegenwoordig gaat dit allemaal digitaal. Online concurreren de grootste brokers met elkaar en een broker vergelijking is dan ook nodig om de beste online broker te onderscheiden van andere brokers.

Digitaal beleggen

Voor digitaal handelen zijn online beleggingsplatformen in het leven geroepen. Via het platform heeft u een overzicht van de wereldwijde beurzen en heeft u de beschikking over verschillende analyse tools. Hiermee kun je een technische analyse of een fundamentele analyse verrichten. Daarmee kunt u zelf bepalen waarin u gaat beleggen. Op het platform biedt DEGIRO informatie zoals financiële informatie en andere zaken zoals een overzicht van nieuwsberichten en koersgrafieken. Het beleggingsplatform van DEGIRO is beschikbaar voor computer, telefoon en tablet. Als je op je smartphone wilt beleggen kan dat via een mobiele app.

Actief in achttien landen

DEGIRO is dus een broker waar u als particulier op de beurs bijvoorbeeld aandelen, obligaties en opties kunt kopen en verkopen. Het is een Europese beursvennootschap en is gevestigd in Amsterdam. DEGIRO is actief in achttien Europese landen. Via DEGIRO krijgen Europese beleggers toegang tot markten wereldwijd. Daar horen dus ook de markten in bijvoorbeeld Australië, Japan en Hong Kong bij. Dit in tegenstelling tot andere beursvennootschappen, die alleen toegang bieden tot de Europese en Amerikaanse markt. Toegang tot de wereldwijde markt biedt klanten de mogelijkheid te profiteren van een wereldwijd gediversifieerd vermogen. DEGIRO geeft toegang tot meer dan vijftig beurzen, verdeeld over alle continenten.

Missie en visie van DEGIRO

De missie: mensen in staat stellen om de slimste zelfstandige belegger te worden die ze kunnen zijn. De DEGIRO staat voor het creëren van hoogwaardige, kostenefficiënte, transparante en toegankelijke beleggingsplatforms en -diensten. De startende belegger zal via DEGIRO dus een mooie start in de wereld van het beleggen kunnen maken.

De visie: een wereld waarin beleggen volledig is gedemocratiseerd en toegankelijk voor iedereen die zelfstandig de leiding neemt over zijn of haar eigen financiële toekomst. Verantwoordelijk en slim.

flatexDEGIRO

DEGIRO is sinds 2020 onderdeel van de flatexDEGIRO-groep, één van de 160 grootste Duitse bedrijven genoteerd op de SDAX. Het bedrijf heeft hiervoor gekozen om de dienstverlenging aan haar klanten te kunnen blijven verbeteren. De samenwerking biedt stabiliteit en een verhoogde capaciteit voor duurzame groei en ontwikkeling als organisatie. En dat is precies wat u als klant graag wilt zien in een bedrijf, zeker als het gaat om beleggingen: stabiliteit en het constante zoeken naar verbeteringen.

De visie van de flatexDEGIRO-groep is ambitieus: voor 2025 meer dan drie miljoen klanten in heel Europa bedienen en minsten honderd miljoen transacties per jaar uitvoeren. Begin 2021 fuseerde DEGIRO B.V. met flatexDEGIRO Bank AG, waardoor de grootste online execution-only broker in Europa met een eigen bankvergunning ontstond. Dat heeft als voordeel dat u een flatexDEGIRO bankrekening krijgt waarop u niet-belegd geld kunt parkeren. Omdat uw geld wordt aangehouden op bankrekeningen valt het geld onder het Duitse depositogarantiestelsel van 100.000 euro.

Wat houdt beleggen via DEGIRO in?

Met DEGIRO kunt u beleggen met verschillende profielen en accounts. Onderstaand een uitleg over een account aanmaken en de verschillende mogelijkheden als je een DEGIRO rekening opent.

Basic en custody profiel

U kunt kiezen tussen twee profielen: een basic en een custody profiel. Een basic profiel is een standaard profiel bij DEGIRO. Dit profiel krijgt u standaard wanneer u een account opent. Met dit type profiel kunt u uw account desgewenst aanpassen naar een active-, trader- of day trader account. Daarmee krijgt u toegang tot debet geld (handelen op marge), debet effecten (short selling) en derivaten. Hierdoor is DEGIRO geschikt voor elk type trader.

Een custody profiel kan niet worden aangepast naar een active-, trader of day trader account. Bij een custody profiel kunnen effecten die in uw bezit zijn niet worden uitgeleend aan andere DEGIRO klanten. De effecten zijn volledig gescheiden van de effecten van DEGIRO klanten met een standaard account type. Daar staat tegenover dat het verwerken van dividendbetalingen vrijgesteld is van kosten voor een standaard basic account type. Bij een custody account worden kosten in rekening gebracht voor de dividendverwerking. Als het gaat om dividenden is deze broker relatief voordelig. Een custody profiel kan niet worden omgezet naar een basic profiel, een basic profiel niet naar een custody profiel.

Active account, trader account en day trader account

In deze DEGIRO Review kijken we natuurlijk ook welke mogelijkheden je hebt bij het aanmaken van een DEGIRO account. Betreft accounts werkt DEGIRO met 3 verschillende trader profielen.

Met een active profiel bij DEGIRO kun je gebruikmaken van alle mogelijkheden van een basic account, met de toevoeging van de functies debet geld (de mogelijkheid te handelen met marge van DEGIRO), debet effecten (short selling) en derivaten. Het gebruik van debet geld is beperkt tot vijftig procent van de netto liquiditeitswaarde.

Met een trader profiel  van DEGIRO kun je gebruik maken van alle diensten van een basic profiel. Daarnaast heeft u de functies debet geld, debet effecten en derivaten. Het gebruik van debet geld is beperkt tot honderd procent van de netto liquiditeitswaarde.

Met een day trader profiel van DEGIRO kun je actiever handelen tijdens de uren dat DEGIRO en de relevante markten open zijn. Day trader profielen hebben afwijkende normen en limieten tussen 8.00 en 21.30 uur. Het risico wordt op een andere manier berekend dan bij de andere profielen, waardoor met dezelfde hoeveelheid netto liquiditeitswaarde meer risico kan worden genomen.

Voordelen beleggen via DEGIRO

Beleggen via DEGIRO heeft veel voordelen. Onderstaand gaan we nader in op een aantal van deze pluspunten.

Lage DEGIRO kosten

DEGIRO is één van de goedkoopste brokers van Nederland. Omdat u bij DEGIRO zelf belegt, kan DEGIRO lage tarieven bieden. Het openen van een account is gratis, net zoals geldoverschrijvingen en -opnames. Inactiviteitskosten worden ook niet berekend. Bij DEGIRO heeft u gratis realtime koersen van de EURONEXT beurzen, de CHI-X beurs, de CME-beurs en de Frankfurt Stock Exchange.

Zeer geschikt voor de beginnende belegger

DEGIRO hanteert geen minimum inleg of minimum storting om een rekening te openen. Daarnaast maken de lage kosten beleggen betaalbaar voor alle beleggers. Bovendien is het beleggingsplatform van DEGIRO zeer gebruiksvriendelijk, en ook voor een beginnend belegger eenvoudig te begrijpen. Beleggers kunnen orders plaatsen op meer dan vijftig beurzen. Dat kan niet alleen via de computer, maar ook via uw telefoon of tablet. Het platform biedt onder meer financieel nieuws, realtime koersen, belangrijke ratio’s, financiële overzichten en aandeel analyses van analisten.

DEGIRO app

DEGIRO app is een zeer fijne app, deze app moet dan ook zeker benoemd worden in deze degiro review. De Degiro mobiel bankieren app krijgt dan ook een 4,6 van de 5 sterren in de de Apple App store. Je vindt dan ook reviews als:

”info to the point. Gebruikersinterface: Makkelijker kan het niet.”

Veilig en vertrouwd

Bij de DEGIRO kunnen beleggers er gerust op zijn dat beleggingen veilig worden bewaard. Bang dat u uw geld kwijt bent als DEGIRO failliet gaat? Ten eerste is het niet heel waarschijnlijk dat DEGIRO failliet gaat – maar niemand heeft natuurlijk een glazen bol om de toekomst te voorspellen. Ten tweede wordt uw vermogen door een aparte juridische entiteit (SPV) gescheiden van het vermogen van DEGIRO. Zou er iets gebeuren met DEGIRO, dan vallen uw beleggingen niet in het faillissement, maar blijven zij in het vermogen van het bewaarbedrijf. Als DEGIRO samenwerkt met derde partijen wordt ook van hen een dergelijke vermogensscheiding geëist zodat u als klant wordt beschermd tegen een eventueel faillissement van derden. Bij een enkel land is een vermogensscheiding niet mogelijk of niet toegestaan en gaan beleggingen mogelijk wel verloren bij een faillissement. Wilt u heel zeker zijn dat dit niet gebeurd bij uw beleggingen? Zoek dan contact met DEGIRO of met ons zodat wij u goed kunnen informeren over vermogensscheiding.

Welke soorten beleggingen zijn er?

Degiro werkt met een aantal financiële effecten waarin je kunt beleggen. Beleggen in aandelen is de meest voorkomende manier van beleggen. Dat is echter maar één beleggingsproduct waar u voor kunt kiezen. Er zijn veel meer producten. Hier onder lichten we een aantal bekende beleggingsproducten voor u uit, deze zijn ook terug te lezen op de degiro website.

Aandelen

Zoals gezegd zijn het beleggingsproduct waar de meeste mensen voor kiezen. Een aandeel is een bewijs van mede-eigendom van een onderneming. Gaat het goed met het bedrijf of zijn de verwachtingen positief, dan stijgt de waarde van het aandeel. Gaat het bedrijf failliet, dan bent u het geld dat u via aandelen in het bedrijf had gestoken kwijt. Maakt het bedrijf winst, dan deelt u (meestal) in die winst via dividend.

Obligaties

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, een onderneming of een instelling is aangegaan. Heeft een onderneming of overheid geld nodig voor een investering, dan kan dit gefinancierd worden met behulp van een obligatie. Gedurende de looptijd krijgt u als obligatiehouder rente uitgekeerd (‘rentevergoeding’). Een obligatie bestaat uit twee delen (vroeger nog op fysiek papier, tegenwoordig digitaal). Het ene deel is de mantel. Dit is het daadwerkelijke schuldbewijs waarop staat hoeveel de debiteur aan het einde van de looptijd of bij eerdere afbetaling moet betalen aan de bezitter van de obligatie. Ook staan op de mantel het te vergoeden rentepercentage en de gegevens van de debiteur.

Het blad is het tweede deel. Dit is een verzameling van bonnetjes, de coupons. Deze geven per rentevervaldatum (meestal jaarlijks) recht op rentevergoeding over het geleende bedrag van de obligatie. Ook zonder fysieke obligatie wordt dit nog wel eens couponrente genoemd, de betaling heet dan couponbetaling. En er worden couponkosten in rekening gebracht voor die uitbetaling. Gaat de lenende instantie tijdens de looptijd van de obligatie failliet, dan heeft u als obligatiehouder dezelfde rechten als andere schuldeisers bij de verdeling van de bezittingen. Heeft u achtergestelde obligaties dan heeft u vaak een hogere couponrente, maar komt u als één van de laatste als bij faillissement de boedel verdeeld wordt.

Beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds ontvangt en belegt geld namens een groep individuele beleggers. Daarvoor worden ‘mandjes’ met verschillende beleggingsproducten gemaakt om (onder andere) het risico’s voor de beleggers te spreiden. In een mandje kunnen bijvoorbeeld obligaties, vastgoed en aandelen zitten, in allerlei verschillende combinaties. De beleggingen zijn voor rekening en risico van de beleggers. Voordeel van een beleggingsfonds is dat u met een relatief klein vermogen gespreid kunt beleggen. Het beleggingsbeleid wordt bepaald en uitgevoerd door professionele fondsmanagers. Hier moet u (een klein percentage) voor betalen. Ook heeft u zelf weinig invloed op de beleggingen. Dit wordt geregeld door de fondsmanager.

 

Er zijn verschillende soorten beleggingsfondsen. We lichten hier vastgoed beleggingsfondsen en participaties kort toe.

Vastgoed beleggingsfondsen

Deze fondsen beleggen in onroerend goed zoals kantoren, woningen en winkels. U krijgt (meestal) een aandeel in en portefeuille met verschillende panden. Het rendement bestaat uit een waardestijging van de panden. Daarnaast krijgt u dividend. Via het dividend wordt een deel van de huuropbrengsten uitgekeerd aan de beleggers.

Participaties

Sommige beleggingsfondsen werken met participaties, waarbij u een bedrag kiest om te beleggen en niet het aantal aandelen. U koopt dan bijvoorbeeld voor honderd euro aan aandelen.

 

We maken onderscheid tussen twee soorten beleggingsfondsen: actieve en passieve.

Actieve beleggingsfondsen

Een actief beleggingsfonds heeft een beheerder (of team van beheerders) die bepaalt (of bepalen) of zij meer of minder in bepaalde bedrijven willen beleggen. Doel is een beter rendement te behalen dan een bepaalde index.

Passieve beleggingsfondsen

Een passief beleggingsfonds wil zo dicht mogelijk bij een bepaalde index blijven. Daarom wordt dit ook wel een indexfonds genoemd. Dit fonds volgt dus de index die een vrij vaste samenstelling kent.

DEGIRO Review: waarom beleggen via DEGIRO

Met de ongebruikelijk combinatie van lage tarieven, wereldwijde handelsmogelijkheden en een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform is DEGIRO uitgegroeid tot de grootste broker (naar aantal transacties gerekend) van Nederland voor particuliere beleggers. Momenteel profiteren al ruim een miljoen beleggers van het beleggingsplatform. Het platform maakt het heel gemakkelijk te beginnen met beleggen en is dus bij uitstek geschikt voor de beginnende belegger, maar biedt ook alles voor de gevorderde belegger. En dat is terecht, want DEGIRO biedt de klant veel voordelen. Er zijn verschillende goede redenen om te beleggen via DEGIRO.

Om te beginnen gaat het openen van een account bij DEGIRO soepel en vlot. Binnen tien minuten kan een rekening al geopend zijn. Het enige dat u bij de hand moet hebben is een identiteitskaart en bankrekeningnummer waar u geld van gaat storten. Laatste kan ook via iDeal. Bij DEGIRO geldt geen minimumstorting.

Daarnaast is het ontzettend fijn dat DEGIRO toegang biedt tot markten op alle continenten, in tegenstelling tot andere beursvennootschappen, die zich beperken tot de Amerikaanse en Europese markt.

Het beleggingsplatform heeft verschillende awards gewonnen. In Nederland kwam het bijvoorbeeld in 2015 als goedkoopste broker uit de bus in een onderzoek van het Financieel Dagblad. DEGIRO heeft ook de Golden Bull Award gewonnen in dat jaar. Internationaal heeft DEGIRO ook verschillende awards gewonnen, zoals in Zweden en Duitsland.

De kosten voor DEGIRO worden bewust laag gehouden. Door efficiëntie en schaalvoordelen te combineren kan DEGIRO zeer lage tarieven hanteren. DEGIRO is wereldwijd actief, waardoor de kosten verder verlaagd kunnen worden en de investeringen in de dienstverlening verder worden opgevoerd. Het is goed dat bedrijven van DEGIRO concurreren met traditionele grootbanken. Daardoor is beleggen tegen lage kosten bereikbaar geworden voor de particuliere belegger. Bovendien zijn hierdoor de grootbanken met hun tarieven gedaald.

Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Deel je DEGIRO ervaringen met ons

1,0
Rated 1 out of 5
1 van de 5 sterren (gebaseerd op 1 beoordeling)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht100%

Rated 1 out of 5
25 juni 2022

Ik ben opgelicht door deze mensen, nephandel en beloften.

Er werden me handelsgeheimen beloofd en mijn inkomsten groeiden, maar ze lieten me nooit intrekken.

Ik heb aangifte gedaan en een terugvordering gestart.

Ik heb hulp gekregen van

Olliewagoner31 @ gmail . com

WhatsApp +41 22 548 11 90

Bedankt voor het luisteren.

Ollie
Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

 

Leave a Reply