Skip to main content
De Europese Centrale Bank heeft bekend gemaakt de rente voor de vierde keer op rij te verhogen. Dit keer wordt de rente verhoogd met 0.5%. Hierdoor gaat de rente van de EB naar 2 procent, een half jaar geleden was het percentage nog -0,5%, de rente is in een half jaar tijd dus met 2,5 procent omhoog gegaan. De belangrijkste reden voor het verhogen van de rente is het bedaren van de inflatie die in de Eurozone gaande is.

De Europese Centrale Bank is niet de enige centrale bank die er voor kiest om de rente met een half procent te verhogen. Ook de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten en de Britse centrale bank verhogen de rente met een half procent. Ook daar kampen ze met problematische inflatie.

Wat dus niet onder deze regeling valt zijn onjuiste transacties, transacties waarbij je crypto bijvoorbeeld naar een onjuiste wallet hebt gestuurd. Ook als u crypto koopt en de waarde van uw investering daalt krijgt u uw verlies niet vergoed. Ook als uw account gehacked wordt en de hackers verkopen uw crypto of traden uw crypto voor andere crypto zónder dat het van uw account gehaald wordt, wordt het niet vergoed.

In Nederland was de gemiddelde inflatie in November 11,2%, wat 1.2% hoger is dan in de rest van de Eurozone. Volgens een econoom van ING zullen de rente verhogingen vanaf nu minder stijl omhoog gaan. Hij verwacht dat de stapjes omhoog steeds minder zullen zijn omdat de top van de inflatie ook bereikt is. Vanaf nu zal, naar verwachting van economen, de inflatie niet verder oplopen.

Ook wilt de ECB stoppen met het opkopen van obligaties, dit omdat de balans van de centrale bank steeds groter wordt. Daarnaast helpt dit proces inflatie steeds verder in de hand.

Eerder gaven economen al aan dat de eurozone in de nabije toekomst geen economische groei zal zien. Hierdoor zal het voor investeerders aantrekkelijker zijn om kwalitatieve obligaties te kopen in plaats van het kopen van aandelen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply