Skip to main content
Ethereum heeft de grens van 1.9 miljard transacties vandaag doorbroken. Het Ethereum netwerk verwerkte de eerste transactie op 30 juli in 2015. Een kleine 8 jaar later heeft het meer dan 1.9 miljard transacties verwerkt. Wil jij Ethereum kopen via een online crypto broker? Bekijk dan onze pagina met de beste crypto brokers.

Ethereum is opgericht door Vitalik Buterin, een Canadese programmeur en cryptocurrency-onderzoeker, in 2013. Daarna duurder het dus nog 2 jaar voordat het netwerk de eerste blockchain-transactie kon verwerken.

Het concept voor Ethereum was gebaseerd op de gedachte dat blockchain-technologie meer kon doen dan alleen dienen als een gedecentraliseerde database voor het bijhouden van transacties. Buterin wilde een platform creëren waarop ontwikkelaars hun eigen gedecentraliseerde toepassingen konden bouwen, zoals smart-contracts en dApps. Het idee was om een programmeertaal te creëren waarmee ontwikkelaars deze toepassingen konden bouwen, genaamd Solidity.

Om het idee te financieren en te ontwikkelen, lanceerde Buterin een crowdfunding-campagne in 2014. Hij verzamelde meer dan $ 18 miljoen in Bitcoin van investeerders over de hele wereld. Met deze financiering werd de ontwikkeling van Ethereum voortgezet en in 2015 werd het officieel gelanceerd.

De ICO (initial coin offerin) prijs van Ethereum was 0,0005 BTC per ETH-token. Vertaald naar de dollars kon je 1 ETH kopen voor slechts 30 dollar cent. NU, 9 jaar later, wordt Ethereum verhandeld voor $1560 dollar. Hiermee is de prijs van Ether met meer dan 30 procent gestegen ten opzichten van het begin van 2022. Echter is de prijs nog ver weg van de hoogste prijs die $ETH ooit wist te bereiken. In 2021 bereikte de prijs van ETH namelijk een toppunt met een prijs van ruim 4600 dollar per eth. Wellicht kan Ethereum die prijs ooit weer bereiken. Investeren in Crypto kan nu via verschillende online brokers.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply