Skip to main content
Omvallende banken betekenen dalende koersen van banken over de hele wereld. Online broker eToro gaat daarom ingrijpen op posities die geopend worden op aandelen van bedrijven in de banksector. Op nieuwe posities die geopend worden op bedrijven in de banksector kan er vanaf nu slechts een hefboom geopend worden van ‘x 1’.

Na het omvallen van de Silicon Valley Bank in de Verenigde Staten is er grote paniek op de financiële markten. Zo kelderde de aandelenkoers van een aantal Amerikaanse banken tot bijna 60%. Hierdoor heeft online broker eToro ervoor gekozen om de toegestane hefboom op nieuwe bankaandelen posities te verlagen naar keer 1 om zo een liquidatiegolf te voorkomen.

In Europa staan de banken ook onder druk. Eerder deze week maakte de aandelenkoers van Credit Suisse al aan duikvlucht naar beneden. Dit nadat een Saudische grootaandeelhouder in de media naar buiten bracht niet extra te willen investeren in de 150 jaar oude bank. Dit nieuws in combinatie met omvallende banken in de Verenigde Staten zorgde voor een enorme koersdaling tot 1,5 Zwitserse Frank per aandeel. Hierop bracht de Zwitserse bank naar buiten dat het geld wilde lenen van de Zwitserse Centrale bank om de orde te kunnen herstellen. Hiervoor is een lening nodig van bijna 50 miljard euro.

eToro is een online handelsplatform waarop gebruikers kunnen handelen in een verscheidenheid aan activa, waaronder aandelen, cryptovaluta, valuta’s, grondstoffen en indices. Het is opgericht in 2007 en heeft meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd. Het platform biedt sociale handelsfuncties, waarmee gebruikers de handelsactiviteiten van andere succesvolle handelaren kunnen kopiëren. Op eToro kun je handelen in de aandelen van Amerikaanse banken zoals Bank of America en Goldman Sachs.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply