Skip to main content
Aandelen kopen op basis van kunstmatige intelligentie, oftewel Artificial intelligence. 2023 lijkt het jaar te worden van AI, eerder maakte het bedrijf achter ChatGPT naam door op basis van AI hele teksten te produceren. eToro probeert nu met Bridgeweave en Artificial Intelligence tips te geven over welke aandelen gekocht moeten worden.

Een aandelen portfolio samenstellen op basis van kunstmatige intelligentie. Het klinkt misschien als muziek uit de verre toekomst, maar online broker eToro en Bridgeweave hebben een aandelenportfolio samengesteld op basis van AI. Deze portfolio zou twaalf bedrijven bevatten die een enorme groei door zouden moeten maken. Iets waarvan de beleggers uiteindelijk zouden kunnen profiteren door de prijsstijgingen. Elke maand zal de lijst geëvalueerd worden om investeerders te kunnen voorzien van een consistente groei en het juiste prijs momentum.

Deze Portfolio lijkt daarom voor de beginnende belegger een mooie kans om eens uit te testen of AI kan helpen in het traden van aandelen. eToro over het samenstellen van een portfolio op basis van kunstmatige intelligentie:

‘’Met AI die voor het selectieproces zorgt, krijgen gebruikers inzicht in een reeks minder bekende, snelgroeiende bedrijven die een gediversifieerde investeringsstrategie ondersteunen. De 12 aandelen waaruit de portefeuille bij aanvang bestaat, hebben een gemiddelde marktkapitalisatie van meer dan USD $ 18 miljard’’

Of deze portfolio daadwerkelijk een (mooi) rendement gaat neerzetten moet in het aankomende jaar blijken. Het geeft echter wel een klein voorproefje over de toekomst en de kracht en toepasbaarheid van AI. Het kan ook mooie inzichten geven in beleggen en of een computer op basis van verschillende factoren kan bepalen of de prijs van een bepaald aandeel kan gaan groeien op de korte termijn.

Ben je benieuwd naar eToro? Via de onderstaande button kan jij je aanmelden op het online handelsplatform van eToro.

Meld je aan bij eToro
Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply