Skip to main content
De Europese aandelenmarkt opent met een bescheiden plus op maandag ochtend in afwachting van de Amerikaanse inflatiecijfers. Investeerders hopen dat dat inflatiecijfers meevallen waardoor de druk van de Federal Reserve wegvalt om de rente verder te verhogen. Iets wat van invloed zal zijn op de wereldwijde economie.

De Europese Stoxx 600 opende met 0,2% hoger op maandag ochtend en benadert langzamerhand het hoogste punt in een jaar tijd. Ook de Londen FTSE 100 opende 3 procentpunten hoger en klimt weer toe naar de ATH van vorige week. Ook in Duitsland was er goed nieuws voor de Duitse DAX waar 4 procentpunten hogeren geopend werd.

Aan de andere kant van de Atlantische oceaan hoopt men op een betere week dan vorige week. De Amerikaanse aandelenmarkt noteerde vorige week namelijk de grootste 5-daagse daling in twee maanden. En zal belangstellend uitkijken naar de inflatiecijfers die op dinsdag naar buiten gebracht worden. De verwachting is dat de inflatie in januari minder hoog zal zijn dan in december 2022. In 2022 werd er een inflatie gemeten van 6,5%, de verwachting nieuwsplatform Bloomberg is dat deze inflatie in januari met 6,2% gestegen is.

Volgens een Forex Analist van de ING Bank kan deze daling van de inflatie er voor zorgen dat de Amerikaanse Centrale Bank de rente nog agressiever wil opvoeren. Dit omdat eerdere verhogingen van de rente stand effect lijken te hebben. Iets wat de Europese Centrale Bank binnenkort misschien ook mee zal nemen in haar besluit om de rente wel of niet verder te verhogen. Eerder besloot de ECB al om per 1 maart de rente met een half procent te verhogen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

Leave a Reply