Skip to main content
De aandelenmarkt kan weer een beetje ademhalen na de tumult van de afgelopen weken door omvallende banken. Deze week is er minder slecht nieuws, hierdoor krijgen beleggers weer een beetje vertrouwen, dit zorgt direct weer voor meer groene cijfers op de aandelenmarkt in Europa.

De Europese Stoxx 600 Index noteerde 0.8% winst, en bereikte daarmee het hoogste punt in twee weken tijd. Dit nadat de grootste storm betreft omvallende banken lijkt te zijn gezakt. Vorige week viel één van de oudste banken van Europa, Credit Suisse, om en moet gered worden door een andere Zwitserse bank genaamd UBS Bank. Daarna kregen meerdere banken in Europa het zwaar, zo kreeg de aandelenkoers van de Deutsche Bank het zwaar te voorduren maar ook Nederlandse banken zoals de Rabo Bank kregen flinke klappen te verwerken met dalende aandelenkoersen.

In Europa was er naast minder tumult om vallende banken ook ander goed nieuws. Zo zakte de inflatie in Spanje tot ‘slechts’ 3.1 procent. Dit terwijl er een inflatie van 4 procent voorspeld was, dit goede nieuws zorgde ook voor positieve reacties op de aandelenmarkt in de Eurozone. Na dit nieuws steeg de Londense FTSE met 0.4% en het Duitse DAX zelfs met 1 procent.

Of de Europese aandelenmarkt nog zo positief blijft is afwachten. Tal van experts denken namelijk dat het bankwezen in Europa op springen staat, en dat Credit Suisse pas het begin was. Zolang het echter stil blijft en de Europese inflatie cijfers meevallen, kan het zijn dat de rente op obligaties weer naar beneden gaat. Deze stijgende rente was namelijk de grootste reden waarom het Amerikaanse Silicon Valley omviel op 10 maart 2023. Geloof je dat het ergste voorbij is en wil je instappen op de aandelenmarkt? Dan kun je nu via online brokers gemakkelijk handelen in aandelen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply