Skip to main content
Er is weer een hoop gaande in de online wereld van Cryptocurrency. Na een dramatisch 2022 voor Crypto, is 2023 goed begonnen met een stijgende Bitcoin en tal van Alt Coins die de weg naar boven weer ingezet hebben. Omtrent crypto en regulering blijft Crypto echter een haat-liefde verhouding hebben. Nu ook weer de plaatselijke financiële waakhond in New York die Paxos verbiedt de BUSD Stablecoin verder te minten. De BUSD wordt gebruikt op Binance, één van de grootste crypto exchanges ter wereld.

De Secturities and Exchange Commission (SEC) in New York wilt Paxos aanklagen voor het aanbieden van een niet-geregistreerde stablecoin: De BUSD. Een stable coin is een cryptocurrency waarbij de waarde gekoppeld is aan die van een andere asset, in dit geval de Amerikaanse Dollar. In theorie staat 1 BUSD gelijk aan 1 Amerikaanse dollar. In de praktijk kan dit lichtelijk fluctueren. Dergelijke effecten moeten bij de Amerikaanse financiële waakhond geregistreerd worden wil het verhandeld worden. Nu blijkt dat Paxos, wat een online platform is voor blockchain en Crypto, BUSD niet geregistreerd heeft bij de SEC.

De BUSD wordt gebruikt op de Crypto exchange van Binance als stablecoin. Binance heeft dan ook gereageerd op het statement van de SEC om Paxos te verbieden met het doorgaan van het minten van de BUSD. Deze samenwerking tussen Paxos en Binance is dan ook onderdeel van het probleem volgens de New York Department of Financial Services (NYDFS). Zo vindt de NYDFS het onduidelijk wat precies de relatie van Paxos is met Binance.

Paxos heeft echter aangegeven dat het de relatie met Binance gaat beëindigend als het gaat om de BUSD. Ook geven zij aan dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over de stablecoin, elke BUSD is namelijk ondersteund met de echte Amerikaanse dollar. Voor elke BUSD is er dus een Amerikaanse dollar aanwezig in de reserves.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

Leave a Reply