Skip to main content

Flinke daling crypto-waarde: wat is het gevolg voor investeringen?

Er is flinke paniek in Crypto-land. Er heeft namelijk een flinke daling plaatsgevonden bij een groot aantal cryptocurrencies. Zeker voor investeerders die nog maar net bij deze manier van beleggen betrokken zijn geraakt, hebben veel vragen over hoe dit nou kon gebeuren. Er zijn namelijk meerdere redenen die bijdragen aan deze plotselinge daling van deze crypto’s. Laten we eens kijken wat hier de gevolgen van zijn én wat het betekent voor jou investering.

 

De crypto daling heeft meerdere oorzaken. Een van de grootste oorzaken is bijvoorbeeld de ontwikkeling in Turkije. De regering wil cryptovaluta in dit land verbieden, vooral om de Lira te redden en de hoge inflatie tegen te gaan. Hoewel dit nog niet officieel is, bestaat er wel een vrees dat dit de opmars kan zijn voor een verbod in meerdere landen.

 

Daarnaast is het lange tijd alleen meer hosanna op de markt geweest. De bitcoin waarde steeg de afgelopen maanden weer door het dak, waardoor een sterke daling ook direct enorm opvalt. Andere coins als Ethereum en Ripple stegen de afgelopen maanden ook gestaag door. Hoewel de daling direct ook flink is, is dit ook deels marktwerking. Het kan namelijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn.

Natuurlijke correctie

Evenals bij vrijwel alle andere markten is een natuurlijk correctie om de zoveel tijd op z’n plaats. Dit zorgt er namelijk voor dat we kunnen inschatten of de crypto enige levensvatbaarheid heeft op de lange termijn. Overleeft een coin namelijk dergelijke correcties, dan hebben we te maken met een coin die op de lange termijn bestaansrecht heeft.

Vooral voor beleggers die net zijn ingestapt kan de natuurlijke correctie als een flinke tegenvaller aanvoelen. Zij zagen de waarde van de coin namelijk gigantisch kelderen, waarmee ook de investering een flinke tegenvaller te verwerken kreeg. Toch is er geen nood aan de man als je hebt gekozen voor een solide coin. Heb je gekozen voor een coin die al meerdere dalingen heeft overleefd, dan is er weinig aan de hand.

Toch zien we ook steeds meer beleggers kiezen voor de zogenaamde ‘penny crypto’s’. Dit zijn aandelen met een enorm lage waarde. Het opkopen van een groot deel van deze aandelen zorgt ervoor dat een kleine waardestijging direct een hoog rendement oplevert. Toch zien we bij deze coins vaak dat het bestaansrecht van korte duur is. Ben je hierin ingestapt, dan is de kans aanwezig dat de coin gedumpt wordt en deze geen bestaansrecht meer heeft. In dat geval ben je de investering kwijt.

Nieuwe kansen

Hoewel de dip bij veel beleggers voor extra stress heeft gezorgd, kan het voor beleggers ook een moment zijn om wederom te investeren in cryptovaluta. Een tijdelijke dip van de bitcoin waarde zorgt er namelijk ook voor dat je nieuwe kansen hebt om in te stappen tegen een lager prijsniveau. Herstelt de crypto zich na verloop van tijd weer, dan heb je weer mooie winsten te pakken.

Het kan even slikken zijn, maar we adviseren wel om de coins gewoon te behouden. We kennen natuurlijk allemaal het gezegde ‘na regen komt zonneschijn’. Ook in crypto-land is dit de verwachting. Ben je niet afhankelijk van de investering die je hebt gedaan, dan adviseren we om het geld gewoon te laten staan.

Leave a Reply