Skip to main content
Sam Bankman-Fried, De oprichter van Crypto Exchange FTX, zit vast op de Bahamas en komt voorlopig nog niet vrij. De Amerikaan deed een aanvraag om op borgtocht vrij te komen tot het proces in februari 2023 van start gaat, de rechter heeft dit verzoek echter afgewezen. Ondanks dat de advocaten van Bankman-fried aanboden een borg van $250,000 vast te stellen voor de (tijdelijke) vrijlating van de 30-jarige voormalig miljardair.

De rechter op de Bahama´s oordeelde echter dat het op borgtocht vrijlaten van Bankman-Fried tegen de  regels ingaat tegen een verdrag dat gesloten is met de Verenigde Staten. Hierin staat dat verdachte niet op borgtocht vrijgelaten kunnen worden als de verdachte in het proces is van uitlevering naar de VS.

Ruim een maand geleden viel FTX Crypto Exchange, één van de grootste crypto exchanges ter wereld, om. Hierdoor verloren tal van klanten voor in totaal miljarden euro´s. Bankman-Fried, de oprichter van FTX, wordt er van verdacht fraude te hebben gepleegd wat er onder anderen toe geholpen zou hebben dat de cryptobeurs ten onder gegaan zou zijn.

Bankman-Fried zou onder anderen 10 miljard aan klantenfondsen hebben weggesluisd naar een ander bedrijf van de Amerikaan genaamd Alameda Rsearch. Zelf zegt hij dat het financieel gezien een rommeltje was binnen het bedrijf waardoor er binnen het bedrijf niet genoeg liquiditeit was om klanten uit te kunnen betalen.

Tot de hoorzitting op 8 februari, zal Bankman-Fried moeten verblijven in de berichte gevangenis genaamd Fox Hill. Deze gevangenis op de Bahama´s staat er om bekend een zwaar regime te hebben en erg gevaarlijk te zijn.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply