Skip to main content
De prijzen van grondstoffen gaan al een jaar voornamelijk omhoog. Zo heeft de gasprijs ook een aardige rit omhoog gemaakt, onder anderen door de oorlog in Oekraïne. Gas was daarom een lange tijd onbetaalbaar voor veel mensen. Gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter met de wereldwijde gasprijs. Zo heeft de prijs van gas de prijs van 50 euro per megawattuur bereikt. Wil jij geld verdienen aan de koersen van grondstoffen? Beleg dan in bijvoorbeeld in grondstoffen CFD’s.

De wereldwijde gasprijs heeft de laagste prijs in meer dan 17 maanden bereikt, de prijs dook afgelopen vrijdag namelijk onder de 40 euro per Megawattuur. Hoewel de gasprijzen van consumenten vrij snel omhoog schieten als de wereldwijde gasprijs omhoog gaat, is dat andersom als de gasprijs naar beneden (helaas) niet direct te zien in de consumentenprijzen.

Afgelopen augustus bereikte de prijs van gas nog een toppunt van maar liefst 338 euro per megawattuur. Dat de prijs naar het laagste punt is gezakt heeft onder anderen te maken met een zachte winter in combinatie met de Europese landen die hun gasreserves goed op orde hebben. Hoewel 50 euro vrij laag is vergeleken met afgelopen jaar, benaderd het bij lange na niet de normale prijzen van rond de 17 euro per megawattuur.

Tot dusver is er echter nog weinig beweging te zien als we kijken naar de gasprijzen voor de consumenten in Nederland. Dit zal echter ook deels te maken hebben met het vastgestelde prijsplafond van de overheid. Hierdoor is het voor energiebedrijven als Essent niet interessant om de prijzen verder te verlagen.

Het aandeelprijs van Essent zit dan ook in de lift sinds de gasprijs zijn hoogte punt bereikt eind augustus 2022. In September zakte het aandeel van Essent tot ruim 35 euro per aandeel. Inmiddels is de weg naar boven ingezet en wordt een aandeel in Essent verhandeld voor 43,50 euro op het moment van schrijven.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply