Skip to main content
Goud nieuws voor de investeerders met investeringen in goud. De prijs van een troy ounce puur goud heeft namelijk de prijs van 2000 dollar gepasseerd. Dat de prijs een prijs van boven de 2000 dollar wist te bereiken gebeurde nog niet eerder. In januari vorig jaar tikte de prijs een prijs aan van 1936 dollar per oz.

De stijging van de goudprijs heeft onder anderen te doen met de woekerende inflatie wereldwijd. In de Verenigde Staten zijn investeerders nu aan het afwachten wat de Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) gaat doen. Vanochtend kwam naar buiten dat de Federal Reserve het nodig acht dat je rente een tijd op 5% gehouden moet worden om de inflatie onder controle te houden.

Wat echter de grootste invloed heeft is het feit dat er steeds meer getoornd wordt aan de US Dollar als het gaat om de world reserve currency. Steeds meer landen stappen af van de dollar om onderling te handelen in bijvoorbeeld olie of goud. Deze onzekerheid voor de status van de dollar en de toekomst van de Amerikaanse dollar zorgt ervoor dat veel mensen naar goud vluchten in de hoop hun kapitaal te kunnen behouden.

Nu de vraag naar de dollar zakt, aangezien landen als Saudi-Arabië en Rusland hun fossiele brandstof verkopen in andere valuta dan de dollar, kan het zijn dat de prijs van goud door blijft stijgen. Deze de-dollarisatie van de wereldeconomie heeft onder anderen te maken met de BRIC landen die het heft in eigen handen nemen.

Echter schrijven experts de dollar als krachtige valuta nog niet af. Dit omdat veel centrale banken, waaronder die van China, nog steeds enorme cash reserves hebben in de vorm van de Amerikaanse Dollar. Deze centrale banken hebben er dus geen baat bij dat de Dollar helemaal de put in gaat.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply