Skip to main content
De goudprijs blijft stijgen, goud wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $1896 per Oz. Begin november 2022 was de prijs nog 1630 dollar per troy ounce. Investeerder gebruiken goud om zich te beschermen tegen de aanhoudende inflatie. De waarde vermindering van onder andere de Dollar en Euro zorgen ervoor dat investeerders naar alternatieve middelen kijken om hun geld te beschermen tegen de enorme inflatiecijfers.

Al millennia lang wordt goud gezien en gebruikt als iets dat waarde vast is. Vooral in de moderne tijden grijpen investeerders altijd terug naar goud op het moment dat er veel inflatie is. Inflatie zorgt voor waarde vermindering van het geld, investeren in goud helpt zodoende om te vechten tegen inflatie. Goud behoudt namelijk altijd min of meer zijn waarde. Zo wordt gedacht dat je 2000 jaar geleden ongeveer net zo veel met goud kan kopen als nu in de 21e eeuw. Zo merkte ook Richard Russel op, de schrijver van het boek ‘’Dow Theory Letters’’ uit 1958. Hierin schreef hij het volgende: “Goud zal er zijn, goud zal geld zijn als de dollar en de euro en de yuan en de ringgit slechts herinneringen zijn”

Vergeleken met 6 maanden geleden is de spotprijs van goud met 8.3% gestegen, zo merkt ook online broker Admiral Markets op.  De wereldwijde goudmarkt wordt op het moment gewaardeerd op 2,4 biljoen. Echter fluctueert deze prijs omdat het constant verhandeld wordt op de handelsbeurzen.

Wat de goudprijs in de komende maanden en jaren zal gaan doen, zal onder anderen beïnvloed worden door de economische situatie en de inflatiecijfers. Amerika en Europa, maar ook landen als Turkije, kampen met forse inflatiecijfers. Indien deze inflatie aanhoudt is de verwachting dat de goudprijs door kan blijven stijgen. Zo kan het de goudprijs van 2022 aan gaan tikken, toen verhandelde goud bijna tegen 2000 dollar per troy ounce.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply