Skip to main content
Populair crypto handelsplatform Bitvavo gaat slachtoffers van een hack op hun platform voortaan vergoeden tot een maximaal bedrag van €100.000. Bitvavo is na Binance het populairste platform voor cryptohandelaren in Nederland. Het feit dat het bedrijf klanten gaat vergoeden die slachtoffer zijn van een hack is dus goed nieuws voor de Nederlandse belegger.

Als je (veel) kapitaal hebt, moet je het beschermen in moeilijke economische tijden. Vooral in tijden van erg hoge inflatie, is het belangrijk om de waarde van je kapitaal te behouden, anders kan er enorme waarde vermindering plaatsvinden. Vooral in de Europese Unie en Amerika vindt er hoge inflatie plaats. Zo waren er afgelopen jaar maanden in Nederland waar meer dan 10% inflatie werd genoteerd op jaarbasis. De stijgende energieprijzen hebben hier een grote rol in, maar ook het ‘bijdrukken’ van geld door het uitgeven van obligaties is al jarenlang een probleem.

Goud is voor mensen een houvast in dergelijke turbulente tijden. Naarmate ze zich veiliger voelen, laten ze dit edelmetaal vaak ook weer los. Zo werd er in maart 2022 een hoogte punt in de goudprijs bereikt. Goud benaderde toen een kiloprijs van bijna 58.000 euro. Inmiddels is de prijs gezakt naar ruim 55.000, wat nog steeds enorm is. Vergeleken met voor de COVID-periode, waar de prijs van een kilo goud rond de 44.000 euro had, is de prijs in februari 2023 nog steeds enorm hoog.

De komende maanden wordt een belangrijke periode voor de investeerders in goud. De Centrale banken zoals de Europese Centrale Bank (ECB) hebben bijvoorbeeld een enorme invloed op de prijs van goud. Als zij de rente blijven verhogen wordt het voor beleggers interessanter om hun goud te verkopen en het geld vervolgens op de spaarrekening te laten. Anderzijds kan het weer verlagen van de rente stand er weer voor zorgen dat het interessanter wordt om goud aan te schaffen.

Het is overigens een misverstand dat je als investeerder per se fysiek goud moet kopen om te profiteren van de goudprijs. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om grondstoffen CFD’s te kopen. Hierdoor kun je profiteren van de stijgende goudkoers, zonder dat je daadwerkelijk een goudstaf in huis hoeft te halen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply