Skip to main content
Crypto

Handig platform voor als je zit met waardeloze NFT’s

By 3 januari 2023No Comments
Voor de mensen die eind 2021 en 2022 begonnen met investeren in NFT’s was het voor de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk een rollercoaster aan emoties. Er was een periode dat bijna elke serieuze NFT uitverkocht werd en de prijzen daarna omhoog schoten. Een mooie periode dus om geld te verdienen, dit geldt echter helaas niet voor iedereen. Er zijn ook investeerders die voor bijvoorbeeld een NFT kochten voor $1000 maar het nu niet meer verkocht krijgen. Dit omdat het project niet meer bestaat of niemand er meer in gelooft. Dan heb je natuurlijk 1000 dollar verlies, maar hoe ziet de belastingdienst dat? Je hebt geen verlies totdat je de NFT daadwerkelijk verkocht hebt met een verlies. Maar wat als niemand jouw NFT wil kopen? Dan heeft de NFT nog steeds een boekwaarde van duizend dollar. Daar is nu echter een oplossing voor gekomen: The Taks Loss harvesting service.

Een platform met de naam unsellablenfts.com heeft een service opgericht waar mensen hun NFT’s kunnen dumpen als ze niks meer waard zijn. Deze website koopt jouw NFT voor 0.0033 Ethereum per NFT. Omgerekend is dat ongeveer 4 dollar. Op deze manier kan jij jouw hoge boekwaarden van jouw Non-fungible tokens afschrijven naar een waarde van slechts 4 dollar. Perfect toch?

Veel mensen maken er dan ook gebruik van, zo zijn er in een korte tijd meer dan 5500 NFT’s overgekocht voor slechts 4 dollar per stuk. De NFT die verkocht die ooit de hoogste waarde had, werd door de investeerder gekocht in januari 2022. De investeerder betaalde des tijds $12.000, nu krijgt de investeerder er dus nog slechts 4 dollar voor. Dit om niet enorme bedragen te betalen aan de belastingdienst.

Met deze regeling probeert Bitvavo de kar te trekken om dit soort regelingen verplicht te maken met steun van de overheden. Op dit moment zijn depositogarantiestellingen namelijk niet verzorgd bij crypto handelsplatformen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply