Skip to main content
Omvallende banken en dalende aandelenkoersen zorgen voor veel paniek op de financiële markten. Welke investering kan een veilige haven vormen voor mensen die hun kapitaal willen beschermen in tijden van een bankencrisis? Van oudsher is goud en de prijs van goud een vrij veilige investering in roerige tijden. Maar kan Bitcoin dat ook zijn tijdens deze bankencrisis? Lees het hier.

Goud wordt al eeuwen beschouwd als een veilige haven omdat het een stabiele en waardevolle grondstof is die niet kan worden bijgedrukt zoals dat bij fiat-valuta’s wel het geval is. Het heeft daarnaast ook een beperkte beschikbaarheid. In tijden van economische onzekerheid, politieke instabiliteit, omvallende banken of inflatie wordt goud vaak gezien als een veilige investering omdat het zijn waarde behoudt, en zelfs kan stijgen. Goud wordt al duizenden jaren gebruikt als een vorm van valuta en heeft bewezen bestand te zijn tegen economische en politieke crises, waardoor het een populaire keuze is voor investeerders die op zoek zijn naar stabiliteit en bescherming van hun vermogen.

Lange tijd was Goud, samen met andere edelmetalen als zilver, een van de weinige opties als store of value. Tegenwoordig is er een nieuwe investeringsklasse bijgekomen die kan zorgen voor een stukje bescherming tegen inflatie en omvallende banken, namelijk: Bitcoin en Crypto. Alhoewel de prijs van Bitcoin nog steeds zeer volatiel is, is de prijs van Bitcoin met ruim 30 procent gestegen de afgelopen 7 dagen. Dit omdat er banken omvallen in de Verenigde Staten en mensen een toevluchtsoord zoeken voor hun kapitaal.

De prijs van Bitcoin reageert echter vaak positief op stijgende inflatie en economische crisissen. Maar kan het vormen als store of value? Het belangrijkste kenmerk van Bitcoin is dat het gedecentraliseerd is en niet wordt gecontroleerd door een enkele autoriteit zoals een regering of centrale bank. Dit betekent dat het niet wordt beïnvloed door monetaire beleidsbeslissingen of politieke gebeurtenissen op dezelfde manier als traditionele activa.

Bitcoin kan dus fungeren als safe haven in economisch moeilijke tijden. Bitcoin blijft echter een volatiele investering waar geld verloren kan worden. Een echte veilige investering is het dus nog niet. Wil je echter toch Bitcoin kopen? Dat kan bij een online crypto broker.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply