Skip to main content
eToro is een online broker die in 2007 werd opgericht door de Israëlische broers Yoni en Ronen Assia en David Ring. Het bedrijf begon als een online handelsplatform voor forex en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de grootste online beleggingsplatforms ter wereld, met meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers in meer dan 100 landen.

De oprichters van eToro wilden een handelsplatform creëren dat zowel gebruiksvriendelijk als sociaal was. In tegenstelling tot traditionele handelsplatforms, waar handelaren vaak in isolatie handelen, wilden ze een platform creëren waar handelaren kunnen communiceren en van elkaar kunnen leren.

Om dit te bereiken hebben ze het concept van social trading geïntroduceerd. Social trading maakt het mogelijk voor handelaren om elkaars handelsstrategieën te bekijken en te volgen. Dit betekent dat beginnende handelaren kunnen leren van de meer ervaren handelaren, terwijl ervaren handelaren hun handelsstrategieën kunnen delen en andere handelaren kunnen helpen.

Het sociale aspect van eToro heeft ervoor gezorgd dat het platform meer lijkt op een sociaal netwerk dan op een handelsplatform. Handelaren kunnen elkaar volgen, op elkaars berichten reageren en zelfs privéberichten sturen. Dit heeft bijgedragen aan de groei van het platform en heeft het voor veel gebruikers toegankelijker gemaakt.

In de loop der jaren heeft eToro zijn aanbod uitgebreid en biedt nu handel in aandelen, indices, grondstoffen, cryptocurrencies en meer. Het bedrijf heeft ook nieuwe functies geïntroduceerd, zoals het kopiëren van trades, waarmee handelaren de trades van andere handelaren kunnen kopiëren en de portefeuilles van populaire handelaren kunnen volgen.

Het succes van eToro kan worden toegeschreven aan de innovatieve functies en het sociale aspect van het platform. Door het voor handelaren gemakkelijker te maken om van elkaar te leren en samen te werken, heeft het platform een ​​gemeenschap van gebruikers gecreëerd die elkaar ondersteunen en aanmoedigen om succesvol te zijn.

eToro heeft ook baanbrekend werk verricht op het gebied van cryptocurrency-handel. Het bedrijf was een van de eerste online brokers die cryptocurrency-handel aanbood en heeft sindsdien geavanceerde functies geïntroduceerd, zoals het kopen van cryptocurrencies met fiat-valuta’s, en het staken en verdienen van passief inkomen op cryptocurrencies.

eToro heeft ook baanbrekend werk verricht op het gebied van cryptocurrency-handel. Het bedrijf was een van de eerste online brokers die cryptocurrency-handel aanbood en heeft sindsdien geavanceerde functies geïntroduceerd, zoals het kopen van cryptocurrencies met fiat-valuta’s, en het staken en verdienen van passief inkomen op cryptocurrencies.

Het is interessant om te zien hoe eToro zich blijft ontwikkelen en innoveren in een snel veranderende en groeiende industrie. Het bedrijf blijft nieuwe functies en producten introduceren, zoals de recente introductie van eToro Wallet, een digitale wallet voor cryptocurrency, en eToroX, een crypto-exchange.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply